StoryEditor

Fico provokoval SaS cez Facebook. Sulík chce od premiéra odpoveď na týchto päť otázok

14.12.2016, 14:25
Autor:
chocho
Premiér natočil video, v ktorom sa hrá so psom. V komentári k nemu spomína drogy a SaS.

Premiér Robert Fico a europoslanec a líder opozičnej SaS Richard Sulík si na Facebooku vymenili provokatívne odkazy. A opäť sú na pretrase drogy.

Fico v utorok 13. decembra v Štrasburgu predniesol svoj prejav pred europoslancami. V europarlamente sídliacom vo francúzskom meste premiér hodnotil slovenské predsedníctvo.

Pred odletom zo Štrasburgu ešte stihol natočiť krátke video, na ktorom sa hrá so psom. Pridal ho na svoj facebookový účet a napísal k nemu: „Pri odchode zo Štrasburgu som na letisku stretol krásneho psa a nedalo mi, pohladkal som ho. Bol to policajný pes na vyhľadávanie drog. Na rozdiel odo mňa by ho niektorí predstavitelia SaS-ky pohladkať určite nemohli.“

To Sulík nenechal bez odozvy a na oplátku adresoval premiérovi svoj štipľavý odkaz. „Žiadni predstavitelia SaSky by ho pohladkať nemohli, lebo psisko už s chuťou olizuje Strapatého (prezývka spájaná s bývalým ministrom dopravy Jánom Počiatkom – pozn. red.) s Fešim (prezývka spájaná s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom – pozn. red.) a vrtí pritom chvostíkom,“ napísal šéf SaS.

Ďalej Sulík zopakoval svoju dávnejšiu ponuku. Tvrdí, že ktokoľvek z SaS pôjde na drogové testy, ak Fico pôjde na detektor lži. Tam by mal premiér podľa lídra liberálov zodpovedať na hociktorú z nasledujúcich otázok:

„1. Je hlas na nahrávke ako zháňate peniaze vlastnou hlavou Váš?
2. Balil Jánoš milióny od Čičmanca do alobalu pre Vás?
3. Boli ste v byte na Vazovovej?
4. Podieľali ste sa na Počiatkovom kšefte s kurzom v Monaku?
5. Patrí byt v Bonaparte v skutočnosti Vám?“

Na záver navrhol Sulík Ficovi niekoľko tém, ktorým by sa podľa neho mal premiér venovať.

Konrétne „koaličným partnerom, ktorí Vám poza chrbát dohadujú predčasné voľby, z ktorých jeden mláti ženy, tiež skúste riešiť ministra futra (prezývka spájaná s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom – pozn. red.), ktorý Vám ťahá stranu do kytek alebo sa venujte Paškovým synovcom, či Vášmu novému bývaniu.“

Facebook

​Nejde pritom o prvý prípad, keď sa Sulík s Ficom doťahujú kvôli drogám. Fico sa v máji tvrdo ohradil proti vyjadreniu lídra SaS, ktorý 20. mája povedal, že podľa jeho informácií by mal premiér po ukončení slovenského predsedníctva odstúpiť z funkcie. 

"Ja by som mohol povedať, že podľa zdrojov zvnútra SaS, ktoré nechcem menovať, je tam príšliš veľa koksu," reagoval Fico. "A budete rozoberať, či tam koks je, alebo nie je," doplnil premiér v rozhovore pre TASR. 

"Myslím, že niektorí členovia vlády majú vážny problém s kokaínom,“ kontroval o pár dní Sulík. Konkretizovať ministrov však odmietol.

Pozrite si video, kde Fico spomínaný výrok o kokse povedal:

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 14:32