Marian Kotleba.HN/Peter Mayer
StoryEditor

Nová jednotka NAKA na boj proti extrémizmu je politickou políciou, tvrdí Kotleba

02.02.2017, 13:40
Autor:
TASRTASR

Skupina policajtov, ktorí budú pracovať na problematike extrémizmu a terorizmu v rámci Národnej jednotky boja proti terorizmu a extrémizmu, je politickou políciou. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder ĽSNS Marian Kotleba.

"V samotnom odôvodnení jej založenia predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) neodolal pokušeniu spomínať prácu našej strany a činnosť našich členov," povedal Kotleba a pýtal sa, kto je na Slovensku skutočný fašista a nacista. "Je to posledná snaha vlády umlčať skutočnú opozíciu," komentoval Kotleba.

​Premiér vyhlásil, že Slovensko podcenilo novú vlnu fašizmu a extrémizmu. Sociálne siete sú podľa jeho slov bez pravidiel a zodpovednosti, mnohokrát sa tam objavujú informácie nezlučiteľné s podstatou tohto štátu. "Reagovať na to slovne nestačí, treba aj represie," povedal Fico na stredajšej (1.2.) tlačovej konferencii.

Takýmito slovami premiér predstavil verejnosti skupinu policajtov, ktorí budú pracovať na problematike extrémizmu a terorizmu v takzvanej Národnej jednotke boja proti terorizmu a extrémizmu, ktorá patrí pod Národnú kriminálnu agentúru (NAKA).

Vznikla dňom 1. februára. Bude sa zaoberať trestnými činmi terorizmu a extrémizmu a trestnými činmi súvisiacimi s ich financovaním. Ide o vyše 100 príslušníkov polície. Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) ich nazval elitnou jednotkou Policajného zboru. Štát im podľa neho vytvorí podmienky na "nerušenú prácu". Verí, že ich výsledky budú vynikajúce.

Vznik spomínanej jednotky je podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara reakcia na spoločenskú požiadavku. Chce im vytvoriť materiálne aj personálne podmienky. Vyzval generálnu prokuratúru, aby začali boj proti terorizmu a extrémizmu viesť spoločne. "Pretože tu máme problém s aplikačnou praxou, treba nastaviť nové pravidlá, ako vykladať niektoré prejavy, ktoré už možno nazvať extrémistickými," povedal Gašpar.

01 - Modified: 2024-04-08 14:04:35 - Feat.: - Title: Mladíka budú v Rakúsku súdiť za propagáciu Islamského štátu. Plánoval teroristický útok 02 - Modified: 2024-04-06 12:34:23 - Feat.: - Title: Na nemeckých školách vzrástol počet extrémistických trestných činov 03 - Modified: 2024-04-04 20:14:32 - Feat.: - Title: Súd poslal na 30 rokov do väzenia muža kvôli útoku na vianočné trhy v Štrasburgu, pomohol páchateľovi 04 - Modified: 2024-04-03 17:55:43 - Feat.: - Title: Šéf ruskej Rady bezpečnosti viní z teroristického útoku v Moskve aj Spojené štáty 05 - Modified: 2024-04-03 17:46:38 - Feat.: - Title: Francúzsky minister obrany telefonicky hovoril s ruským náprotivkom Šojguom. Odsúdil vojnu na Ukrajine
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:06