StoryEditor

„Konečne urobil štátnický čin." Pozrite sa, ako reagujú politickí lídri na Kiskovo rozhodnutie

12.04.2017, 12:09
Autor:
chochoslmslm
Lídri politických strán sa vyjadrujú k rozhodnutiu prezidenta Andreja Kisku, že nezaloží politickú stranu.

Prezident Andrej Kiska dnes oznámil, že nezaloží novú politickú stranu a nezvažuje uchádzať sa o post premiéra.

Kiska tak dal jasnú odpoveď na niekoľkomesačné špekulácie o tom, či vstúpi do politiky.

Prečítajte si reakcie koaličných a opozičných strán na toto rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku.

Martin Glváč (predseda poslaneckého klubu Smer)
Keď sa pán prezident rozhodne ísť do parlamentnej politiky, nech sa páči, každý môže. Keď bude chcieť zostať prezidentom, nech sa páči, sú tu voľby. Mne neprislúcha vôbec hodnotiť jeho rozhodnutie.

Richard Sulík (šéf SaS)
Rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku berieme na vedomie. Nepochybujeme, že k nemu dospel po zrelej úvahe, v ktorej zohľadnil nielen svoj rodinný život, ale aj záujmy štátu. S tým, ako sa zhostil funkcie prezidenta, sme spokojní. Andrej Kiska stojí za občanmi a dôstojne reprezentuje Slovenskú republiku v zahraničí. Ak sa rozhodne kandidovať v druhom volebnom období, dnes nevidíme žiaden dôvod, pre ktorý by nezískal našu podporu.

Anton Hrnko (podpredseda SNS)
Je to logické, nebolo by úplne dôstojné, aby ako najvyšší ústavný činiteľ, hlava štátu, sedel napríklad potom v parlamente ako poslanec. Je to jedno z mála jeho štátnických rozhodnutí.

Igor Matovič (šéf OĽaNO-NOVA)
Rešpektujem rozhodnutie prezidenta Kisku. V boji proti skorumpovanej vláde nám to však komplikuje situáciu, pretože bol predpoklad, že by prezident Kiska urobil novú dobrú politickú stranu."

Béla Bugár (predseda Most-Híd)
Je to jeho osobné rozhodnutie, do toho by nikto ani hovoriť nemal. Ja si myslím, že je veľmi dôležité preňho, aby sa rozhodol aj v prospech rodiny. Vznikali také otázky, či by sa mala rodina presťahovať do Bratislavy. Ja beriem na vedomie jeho rozhodnutie. Možno aj turbulencie, ktoré posledný mesiac boli okolo pána prezidenta sa trošku zjemnia, ale to len odhadujem.

Boris Kollár (šéf Sme rodina)
Vedel som o tom, už pol roka zhruba, že Kiska nevstupuje do politickej strany a že bude opäť kandidovať za prezidenta. Ak by sa stal lídrom napríklad Progresívneho Slovenska, malo by ďaleko väčšie šance na veľký úspech. Chápem rozhodnutie prezidenta. Bolo logické, čo spravil.

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 04 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 05 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:30