StoryEditor

Veľký požiar pri Bratislave. Dym z horiaceho poľa bolo vidieť na kilometre

15.07.2023, 15:53
Autor:
redredTASRTASR

Polícia varuje, aby ľudia žijúci v okolí požiaru nateraz nevychádzali von a neotvárali okná.

Hasiči v sobotu popoludní likvidovali požiar poľa v blízkosti Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

"Aktuálne sa na mieste nachádzajú viaceré policajné hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa snažia požiar trávnatého porastu eliminovať," uviedla hovorkyňa. Polícia upozorňuje obyvateľov priľahlých mestských častí a obcí, aby nevychádzali von a neotvárali okná.

Podľa najnovších informácii Hospodárskych novín sa hasičskému zboru a ďalším pomocným zložkám na mieste podarilo dostať požiar rýchlo pod kontrolu aby zabránili jeho možnému šíreniu.

Požiar vypukol pri jednom z plotov bratislavského letiska mimo terminálu alebo pristávacích dráh. Lety zatiaľ nezastavili, uviedla pre Aktuality.sk hovorkyňa letiska Veronika Tóthová.

"Dnes krátko pred 15.00 hod sme prijali na operačnom stredisku oznámenie o požiari v blízkosti Letiska M. R. Štefánika v Bratislave. Aktuálne sa na mieste nachádzajú viaceré policajné hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa snažia požiar trávnatého porastu eliminovať. Upozorňujeme obyvateľov priľahlých mestských častí a obcí, aby nevychádzali von a neotvárali okná, uviedla Polícia SR na svojom Facebooku.

Ako informovala Bianka Královičová z Prezídia HaZZ, išlo o požiar obilia na koreni. Požiar zasiahol plochu s rozlohou asi 80 hektárov. Na mieste aktuálne zasahuje viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Podľa starostu Podunajských Biskupíc Romana Lamoša sa na mieste nachádzajú aj dobrovoľní hasiči. "Na mieste zasahujú štátni aj dobrovoľní hasiči, ktorým veľmi nepomáha vietor, ktorý šíri oheň ďalej," napísal na svojej stránke.

Starosta bratislavskej mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc vyzval obyvateľov, aby sa nešli pozerať na požiar, pretože tým sťažujú prácu záchranných zložiek.

01 - Modified: 2024-06-10 19:29:00 - Feat.: - Title: Príčinou požiaru v centre Prahy bola zrejme nedbanlivosť pri rekonštrukcii 02 - Modified: 2024-06-10 13:39:41 - Feat.: - Title: V centre Prahy zasahujú hasiči, horí strecha jednej z budov pri Týnskom chráme 03 - Modified: 2024-06-10 11:42:31 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje nedeľný požiar v Justičnom paláci, začalo aj trestné stíhanie 04 - Modified: 2024-06-09 20:23:10 - Feat.: - Title: Hasiči zasahovali pri požiari v Justičnom paláci, spôsobiť ho mal väzeň 05 - Modified: 2024-06-04 08:09:54 - Feat.: - Title: Putinova dača vyhorela. Na Altaji sa máčal do jelenej krvi, asi tam má aj bunker
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. jún 2024 03:22