Predseda strany SaS Richard Sulík počas opozičného protestu hnutia Progresívne Slovensko, strany SaS a KDH proti zmenám v Trestnom zákone. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Opozícia zvoláva veľký protest pred parlamentom. Nemáme inú možnosť, ako sa postaviť na odpor, hovorí Sulík

05.02.2024, 16:40
Autor:
lmlm

Opozícia avizuje novú celoslovenskú vlnu protestov, ak sa zákon vráti do parlamentu na opätovné prerokovanie.

Progresívne Slovensko, SaS a KDH zvolávajú protest pred Národnú radu na najbližšiu stredu o 17:00 hod. Práve vtedy by totiž malo dôjsť o novele Trestného zákona.

Opozičný protest v Bratislave (1.2.2024). VIDEO: TASR

Veľká demonštrácia

"Preto chceme vládnym poslancom a poslankyniam ukázať, že Slovensko je PROTI jeho prijatiu," vyhlásil predseda PS a podpredseda parlamentu Michal Šimečka.

“Pozývame v stredu pred parlament ľudí z celého Slovenska. Povedzme im to pred hlasovaním spoločne a nahlas. Hlasovaním za tento zákon pomôžu koaliční poslanci iba mafiánom, zlodejom a korupčníkom. Ukážme im, že Slovensko je proti. Že budeme znovu a znovu bojovať proti snahe Ficovej vlády zmocniť sa právneho štátu, spravodlivosti a všetkého na Slovensku. Oni nemôžu a nebudú mať všetko,” uviedol Šimečka s tým, že prezidentka už v prípade prijatia novely Trestného zákona avizovala jeho vetovanie.

Nová vlna protestov

Opozícia preto zároveň avizuje novú celoslovenskú vlnu protestov, ak sa zákon vráti do parlamentu na opätovné prerokovanie.

Predseda KDH Milan Majerský dodal, že vládna koalícia pretláča hanebnú trestnú novelu napriek odporu celej verejnosti, aj voličov Smeru, Hlasu a SNS.

“Od začiatku KDH odborne pracuje v parlamente, a predkladá pozmeňujúce návrhy, aby sme ochránili majetok a bezpečnosť obyvateľov Slovenska a minimalizovali sme škody tejto zlej novely. To však nestačí, vyzývam preto všetkých ľudí, ktorým záleží na zachovaní spravodlivosti na Slovensku, aby prišli v stredu o 17:00 pred parlament a dali poslancom Smeru, Hlasu a SNS najavo, že si neželajú prijatie tohto zákona. Nemôžeme dopustiť, aby sa zo Slovenska stal raj pre kriminálnikov,” vyhlásil Majerský.

„Náš zápas za zachovanie právneho štátu a proti najväčšej amnestii zločincov v histórii Slovenska pokračuje. Koalícia nám nedáva inú možnosť, ako sa opäť postaviť na odpor a vyjsť do ulíc práve v čase, keď bude boj o právny štát v parlamente vrcholiť. Vládny valec sa rúti ďalej a aj napriek tomu, že pozná dopady trestných zmien. V protestoch je ale sila,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

 

01 - Modified: 2024-04-21 10:29:19 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok prezradil, kedy bude známy nástupca Pellegriniho. Šimečka nevie, ako sa Korčok rozhodne 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-18 14:04:40 - Feat.: - Title: Miliardový projekt mosta medzi Sicíliou a pevninou naráža na protesty miestnych obyvateľov 04 - Modified: 2024-04-18 09:02:27 - Feat.: - Title: Eurovoľby: Je to posledná šanca tento rok poraziť Smer, tvrdí Šimečka. Chce ukázať, že patríme na západ 05 - Modified: 2024-04-18 13:39:30 - Feat.: - Title: Ficova vláda má nový problém. Brusel sa vybral opačným smerom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. apríl 2024 13:57