Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Dolinková vstúpila do prípadu výpovedí lekárov na Antolskej. Kritickú situáciu nateraz zažehnali

22.02.2024, 15:01
Autor:
TASRTASRredred

Univerzitná nemocnica Bratislava, pod ktorú zariadenie patrí, a Univerzitná nemocnica sv. Michala sa dohodli na uzatvorení memoranda o spolupráci.

Pacienti by sa mohli liečiť na gastroenterologickej klinike v nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke aj po 31. marci.

image

Hromadný odchod. V nemocnici na Antolskej podalo výpovede 11 lekárov z gastroenterologickej kliniky

Univerzitná nemocnica Bratislava, pod ktorú zariadenie patrí, a Univerzitná nemocnica sv. Michala sa dohodli na uzatvorení memoranda o spolupráci.

Urobili tak na štvrtkovom rokovaní zvolanom v súvislosti s odchodom gastroenterológov z UNB do UN-NsM. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) zároveň avizovala, že by pre univerzitná nemocnicu mohla vyčleniť kapitálové prostriedky.

Vedenie UNB potvrdilo, že so zamestnancami, ktorí podali výpovede, pokračujú v rokovaniach o zotrvaní a rovnako sa veľmi intenzívne snažíme o získanie nových zamestnancov, tak aby bola zdravotná starostlivosť zachovaná v plnom rozsahu aj po prvom apríli.

„Považujem za nevyhnutné urobiť všetky kroky v záujme zachovania Kliniky gastroenterológie SZU a UNB v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda, ako aj otvorenie oddelenia gastroenterológie v Nemocnici sv. Michala. Prisľúbila som vyčleniť kapitálové prostriedky pre ďalší rozvoj fungovania a skvalitnenia poskytovania zdravotnej starostlivosti v UNB - jedinej koncovej univerzitnej nemocnice piatej úrovne na Slovensku,“ uzavrela ministerka Zuzana Dolinková.

Memorandum o spolupráci má pacientom aj po 31. marci garantovať vyšetrenia a liečbu na klinike v UNB aj na novej klinike, ktorá má vzniknúť v Nemocnici sv. Michala. Štvrtkové stretnutie iniciovala Dolinková.

Zúčastnili sa na ňom aj riaditeľ UNB Alexander Mayer, generálny riaditeľ UN-NsM Ladislav Kužela a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Výpovede podali viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterologickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda koncom januára. Od 1. apríla by mali pôsobiť v UN-NsM, kde vznikne nová klinika.

01 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výstavba nemocnice v Martine vzbudzuje obavy, či ju nepostihne osud Rázsoch 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-17 12:00:30 - Feat.: - Title: SaS kritizuje zrušenie zubných benefitov. Musíme sa zamyslieť, ako situáciu využiť, hovorí Szalay 05 - Modified: 2024-04-16 13:53:35 - Feat.: - Title: Zrušenie zubných benefitov môže podľa Krajčího znížiť záujem ľudí o prevenciu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 03:40