Ministerka kultúry Martina Šimkovičová. FOTO: TASR/František Iván
StoryEditor

Hnutie Slovensko obviňuje Šimkovičovej rezort z kúpy drahých leteniek, ministerstvo to odmieta

05.03.2024, 11:46
Autor:
TASRTASR

Hnutie Slovensko kritizovalo, že rezort kultúry zaplatil za tri spiatočné letenky do Abú Zabí takmer 11-tisíc eur, pričom oni ich kúpili len za dvetisíc eur, teda 5,5-násobne lacnejšie.

Opozičné hnutie Slovensko obvinilo rezort kultúry z kúpy drahých leteniek na zahraničnú pracovnú cestu do Abú Zabí.

Ministerstvo kultúry v reakcii uviedlo, že letenky sa kupovali úplne štandardným spôsobom cez spoločnosť, ktorú vysúťažila bývalá ministerka Natália Milanová (hnutie Slovensko). Ministerka Martina Šimkovičová (nominantka SNS) dala postup spoločnosti pri nákupe preveriť.

"Ministerka Martina Šimkovičová nemala žiaden dôvod spochybňovať ceny leteniek, ktoré jej predložili zamestnanci, ktorí na ministerstve pracujú celé roky," uviedla riaditeľka odboru komunikácie rezortu Petra Bačinská.

Poznamenala, že niektorí zo zamestnancov začali pracovať na ministerstve už za Šimkovičovej predchodkyne Milanovej a postupovali rovnako ako predtým. V prípade, že sa po preverení postupu vysúťaženej spoločnosti pri nákupe leteniek zistí neprimeraná cena, bude ministerka konať.

Hnutie Slovensko kritizovalo, že rezort kultúry zaplatil za tri spiatočné letenky do Abú Zabí takmer 11-tisíc eur, pričom oni ich kúpili len za dvetisíc eur, teda 5,5-násobne lacnejšie.

"Takéto nehospodárne nakladanie s peniazmi daňových poplatníkov a papalášizmus ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej považujeme za ďalší zo série dôvodov, prečo by mala na tomto poste skončiť," skonštatovalo v stanovisku. Poukázali na to, že šéfka rezortu aj generálny tajomník cestovali v biznis triede.

Ministerstvo skonštatovalo, že ceny leteniek sa menia niekedy doslova z hodiny na hodinu a cena tej istej letenky s odstupom dní a týždňov môže byť diametrálne odlišná. Porovnávať ceny leteniek nakupovaných v úplne inom čase a bez informácie, čo všetko letenka zahŕňa, považuje rezort za hlúpe, hovorí o manipulovaní verejnosťou.

01 - Modified: 2024-04-19 08:30:13 - Feat.: - Title: Súťaž na zhotoviteľa obnovy Spišského hradu sa musí zopakovať. Úspešný uchádzač nedodal potrebné dokumenty 02 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 03 - Modified: 2024-04-20 09:30:00 - Feat.: - Title: Tieto obľúbené skladby od známych spevákov si už v Čečensku nevypočuješ. Vodca Kadyrov ich z bizarného dôvodu zakázal 04 - Modified: 2024-04-16 15:30:00 - Feat.: - Title: Čaká poslancov ďalšie zrýchlené konanie? Vláda chce zákon o RTVS pretlačiť do leta 05 - Modified: 2024-04-16 10:34:11 - Feat.: - Title: Zákon o zmenách v slovenskej televízii chceme predložiť na vládu budúci týždeň, hovorí Šimkovičová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 20:00