StoryEditor

Danko volá po konci Dolinkovej. Nestačí byť len opálený, nagélovaný a usmievavý, odkázal Hlasu

23.09.2024, 15:08
23.09.2024, 16:34
Autor:
prutprut

Erik Tomáš podľa Andreja Danka zneužil jeho výrok o tom, že “by sa za živnostníkov bil, aj keby má rozbiť vládu”. Predseda SNS zopakoval, že strana za vládou stojí a ich hlasy chýbať nebudú.

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko dnes jednoznačne deklaroval podporu vláde Roberta Fica, čím reagoval na kritiku zo strany ministra práce za Hlas Erika Tomáša. Danko sa taktiež ostro ohradil voči obvineniam, že je proti rodičovským dôchodkom, a označil tieto tvrdenia z úst šéfa rezortu práce za klamstvá.

“To, čo som si dnes vypočul od Tomáša, si vyprosím. Keď povedal, že som proti rodičovským dôchodkom, tak tupo klame,” reagoval Danko. Zdôraznil, že si želá zachovanie tohto dôchodku. “Ak dôchodky klesajú, tak je to vina Erika Tomáša,” dodal.

Jednota SNS v koalícii

Predseda SNS sa tiež vyjadril k jednote svojej strany, ktorú Tomáš kritizoval, okrem toho šéf Hlasu Matúš Šutaj Eštok označil národniarov za najslabší článok koalície. “SNS je jednotnejší klub ako Hlas-SD,” povedal Danko v reakcii na Tomáša, ktorý tvrdil, že “SNS je pripravená rozbiť vládu”.

Danko zároveň deklaroval, že odvolávanie ministerky zdravotníctva za Hlas Zuzany Dolinkovej nepodporí, keďže “jediný, kto má právo to žiadať, je premiér” a je to podľa jeho slov záležitosť strany Hlas. "Kritiku Dolinkovej urobil aj premiér a je jediný mimo Eštoka, kto môže konať. Dolinková je vo svojej funkcii neudržateľná."

image

V koalícii to vrie: Tomáš žiada Fica, aby zasiahol proti Dankovi. Hovorí o hroziacom rozpade trojlístka

Erik Tomáš dnes kritizoval aj fakt, že SNS nerešpektuje ich nárok na pozíciu predsedu parlamentu. Ten je zakotvený v koaličnej zmluve, SNS však argumentuje, že po zvolení Pellegriniho za prezidenta sa situácia zmenila.

Danko zdôraznil, že pre SNS je téma predsedu parlamentu uzatvorená. “Národná rada je funkčná,” povedal a vyzval stranu Hlas, aby sa zamerala na svojich ministrov. “Nestačí byť len opálený, nagélovaný a usmievavý, treba vedieť viesť tie rezorty,” dodal.

Koaličná zmluva

Predseda SNS ubezpečil, že strana nemieni vypovedať koaličnú zmluvu. K otázke konsolidácie má výhrady pri zvyšovaní daní, avšak nechce podkopať “úsilie vlády”.

Erik Tomáš podľa neho zneužil jeho výrok o tom, že “by sa za živnostníkov bil, aj keby má rozbiť vládu”. Danko zopakoval, že SNS za vládou stojí. “Už nie si hovorca, ale minister, tak makaj,” odkázal Tomášovi.

Danko tiež zopakoval kritiku ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej, ktorá je nominantkou strany Hlas-SD. “Je to problém Hlasu, ale iba premiér sa môže vysporiadať s rezortom zdravotníctva,” povedal. Podľa neho sa peniaze v zdravotníctve strácajú a nechce ich tam iba nalievať.

image

Igor Matovič reaguje na spor Danka a Tomáša: Hádajú sa ako chlapci, tvrdí

Erik Tomáš dnes spochybnil silu koalície a ostro reagoval na včerajšie Dankove slová. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny vyzval premiéra a predsedu Smeru Roberta Fica, aby urobil v koalícii poriadok. Spravil tak v súvislosti s kritickými vyjadreniami predsedu SNS Andreja Danka na adresu Hlasu a jeho ministrov.

“Včerajšími vyjadreniami Andrej Danko hodil horiacu zápalku do sena a ten tlejúci plameň musí uhasiť hneď na úvod Robert Fico ako premiér. Nemôže už Robert Fico hovoriť, že je to len spor medzi SNS a Hlasom. Je to už spor, ktorý ohrozuje celú vládnu koalíciu,” zdôraznil Tomáš.

01 - Modified: 2024-09-23 12:01:40 - Feat.: 1 - Title: V koalícii to vrie: Tomáš žiada Fica, aby zasiahol proti Dankovi. Hovorí o hroziacom rozpade trojlístka
01 - Modified: 2024-09-23 12:01:40 - Feat.: - Title: V koalícii to vrie: Tomáš žiada Fica, aby zasiahol proti Dankovi. Hovorí o hroziacom rozpade trojlístka 02 - Modified: 2024-09-23 09:58:36 - Feat.: - Title: Poslanec SaS Szalay: SNS sa môže pridať k opozícii pri odvolávaní ministerky Dolinkovej 03 - Modified: 2024-09-22 13:07:00 - Feat.: - Title: Dolinková odmieta kritiku Danka, tvrdí, že klame a nerozumie sa do zdravotníctva 04 - Modified: 2024-09-22 13:05:58 - Feat.: - Title: Spor vo vláde sa stupňuje: Šutaj Eštok sa pustil do Danka. Hovorí o ňom ako o najslabšom článku koalície 05 - Modified: 2024-09-22 12:11:33 - Feat.: - Title: Danko chce viaceré zmeny v konsolidačnom balíku: Budem sa biť, ale nie tak, aby padol Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. september 2024 16:48