Zuzana Dolinková FOTO: Tasr/pavol ZacharFOTO: Tasr/pavol Zachar
StoryEditor

Dolinková odmieta kritiku Danka, tvrdí, že klame a nerozumie sa do zdravotníctva

22.09.2024, 15:07
Autor:
TASRTASR

Líder SNS ministerku okrem iného skritizoval za nekoncepčnú prácu v sektore, kde podľa jeho slov "mizne" najviac peňazí.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odmieta kritiku lídra SNS Andreja Danka. Jeho tvrdenia v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike označila za klamstvá. Danko sa podľa jej slov nerozumie do fungovania rezortu zdravotníctva. Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva zdravotníctva.

Líder SNS ministerku okrem iného skritizoval za nekoncepčnú prácu v sektore, kde podľa jeho slov "mizne" najviac peňazí.

"Dôrazne sa ohradzujem voči klamstvám, ktoré dnes v relácii V politike v televízii TA3 uviedol predseda SNS Andrej Danko. Pán predseda má zjavne absolútne skreslené a čiastkové informácie ohľadom fungovania rezortu zdravotníctva, ktorému, žiaľ, nerozumie," uviedla ministerka.

Odmieta jeho tvrdenie, že ministerstvo financií sa nevie dostať k účtovným dokladom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP). "Je nepravdivé, nakoľko na návrh ministerstva zdravotníctva má ministerstvo financií pozíciu člena v Dozornej rade VšZP," poznamenala.

Danko tiež podotkol, že v zdravotníctve narastá boj medzi štátom a súkromným sektorom a rastie vplyv "oligarchov". "Ministerka nedokázala za rok nastaviť komunikáciu súkromného sektora, aby nám tu nestavali súkromníci nemocnicu v Boroch, a na druhej strane štát je pred rozhodnutím, kde ju postaví a či ju vôbec postaví," uviedol.

Dolinková jeho tvrdenia označila za scestné. Podotkla, že Nemocnica Bory je v prevádzke už dva roky. Tiež, že rezort kontinuálne pokračuje v príprave materiálov na výstavbu novej nemocnice vo vládou schválenej lokalite Ružinov.

"Je poľutovaniahodné, že mylné a klamlivé informácie prichádzajú od koaličného partnera. Opakovane deklarujem, že som kedykoľvek pripravená pánovi Dankovi vysvetliť, čo je pravda a čo lož. Na dialóg treba však minimálne dvoch a súčasne treba aj počúvať relevantné argumenty, nielen zaujaté klamstvá a polopravdy od tých, ktorí nie sú vo vedení rezortu zdravotníctva," dodala.

 

01 - Modified: 2024-09-22 13:05:58 - Feat.: - Title: Spor vo vláde sa stupňuje: Šutaj Eštok sa pustil do Danka. Hovorí o ňom ako o najslabšom článku koalície 02 - Modified: 2024-09-22 12:11:33 - Feat.: - Title: Danko chce viaceré zmeny v konsolidačnom balíku: Budem sa biť, ale nie tak, aby padol Fico 03 - Modified: 2024-09-22 11:24:57 - Feat.: - Title: Taraba skončil nečakane zle, v nemocnici ho operovali. Štafetu rokovaní preberiem ja, oznámil Danko 04 - Modified: 2024-09-20 15:50:55 - Feat.: - Title: Dolinková chce na najbližšej vláde riešiť dlhy nemocníc voči dodávateľom, reaguje na Súdny dvor Únie 05 - Modified: 2024-09-20 15:15:21 - Feat.: - Title: Fico naznačil možnú výmenu Dolinkovej: Máme šokujúce informácie. Je to cesta k bankrotu, tvrdí Taraba
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. september 2024 16:47