TARS/Jaroslav Novák
StoryEditor

Šeliga a Raši apelujú na spoločný boj koalície a opozície s pandémiou

25.09.2021, 13:05
Autor:
TASRTASR
Podpredseda Hlasu Richard Raši trvá na tom, aby ministerstvo zdravotníctva zverejňovalo dáta o počtoch zaočkovaných, ktorí ležia v nemocniciach.

Koalícia a opozícia musia viac spolupracovať v boji proti pandémii a záchrane ľudských životov ohrozených ochorením COVID-19. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga.

Ten zároveň vyzval spoludiskutujúceho, poslanca a podpredsedu strany Hlas-SD Richarda Rašiho, aby opozícia prejavila v tomto boji väčšiu súčinnosť ako doteraz.

"Hádajme sa o bezpečnostných otázkach, ekonomických témach, ale spoločne bojujme proti pandémii," zdôraznil Šeliga.

Raši v reakcii apeloval na Šeligu, aby bola koalícia súčinnejšia pri rokovaní o návrhoch opatrení, ktorými chce opozícia pomôcť rodinám v čase pandémie.

To, ako bude štát zvládať pandémiu, závisí podľa Rašiho aj od toho, či sa koalícia bude venovať tejto téme alebo sa skôr bude zaoberať vnútornými roztržkami.

Podpredseda Hlasu zároveň vyzval ministerstvo zdravotníctva, aby zverejňovalo dáta, ktoré môžu ľudí presvedčiť o zmysluplnosti očkovania.

"Myslím si, že na dennej báze by malo zverejňovať dáta o tom, koľko z tých, čo sú hospitalizovaní, ktorí sú na pľúcnej ventilácii, i tých, ktorí, žiaľ, zomreli, boli zaočkovaní a, naopak, nie. Tieto informácie môžu motivovať ďalších ľudí, aby sa nechali vakcinovať," zdôraznil Raši. Šeliga súhlasí, že intenzívnejšie a dôkladnejšie informovanie môže pomôcť zvýšiť zaočkovanosť.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:18