StoryEditor

Liverpool vyradil obhajcu trofeje

06.03.2007, 23:00
Anglický tím to dokázal. Vo vynikajúcom stretnutí odvety osemfinále najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaže dokázal Liverpool vyradiť zo súťaže minuloročného víťaza, španielskeho giganta FC Barcelona. Postúpil tak do štvrťfinále Ligy majstrov.

Anglický tím to dokázal. Vo vynikajúcom stretnutí odvety osemfinále najprestížnejšej klubovej futbalovej súťaže dokázal Liverpool vyradiť zo súťaže minuloročného víťaza, španielskeho giganta FC Barcelona. Postúpil tak do štvrťfinále Ligy majstrov. Vo včerajšom stretnutí síce Liverpool podľahol Barcelone 0:1, avšak vďaka dvom gólom streleným v katalánskej metropole sa z postupu tešili "The Reds".

Liverpool ovládol hru
Vypredané hľadisko na liverpoolskom štadióne Anfield Road vytvorilo búrilivú atmosféru, aká sa od takého dôležitého súboja očakávala. Tréner domácich poslal na ihrisko rovnakú zostavu, ktorá vybojovala pred dvoma týždňami prekvapujúce víťazstvo v Barcelone 2:1. Tréner hostí Frank Rijkaard sa spoliehal na útočnú silu Samuela Eto´oa, ktorý nastúpil prekvapivo od začiatku zápasu. Úvod zápasu patril Liverpoolu, aktitívne sa staral o ofenzívne akcie najmä nórsky záložník John Arne Riise. K prvému výraznejšiemu útoku sa Barcelona dostala až po štvrťhodine hry, ale Deco nemieril presne na bránu liverpoolskeho gólmana Josého Reinu. Domáci "The Reds" sa naďalej pokúšali o aktívnu hru, vytvorili si aj štandardné situácie, ktoré však nezúžitkovali. Najväčšiu príležitosť prvého polčasu mali domáci v 26. minúte. Barcelonský brankár Victor Valdes skvele chytil dorážku útočníka Craiga Bellamyho, pred ktorou zneškodnil aj strelu holanďana Dirka Kuyta. Barcelona pôsobila v zápase zakríknuto, vôbec nehrala tak, ako sa od obhajcu trofeje Ligy majstrov očakávalo. Anglický tím bol v prvom polčase aktívnejší, vypracoval si viac streleckých príležitostí.

Dramatický záver zápasu
Liverpool pokračoval v ofenzívnom ťažení aj od začiatku druhého počasu. Skvelý center kapitána Stevena Gerrarda na Bellamyho si však walský útočník nedokázal spracovať a zmaril tak ďaľšiu veľkú príležitosť domácich. Ronaldinhovi, tvorivému záložníkovi Barcelony, sa naskytla príležitosť na zdramatizovanie súboja, ale jeho voľný kop z 25-metrovej vzdialenosti zneškodnil pozorný Reina. Výbornou obrannou hrou Liverpool nepúšťal súpera k ohrozeniu vlastnej brány. Hosťujúci kouč Frank Rijkaard sa snažil zmeniť systém hry a v 61.minúte vystriedal útočníka Eto´oa za rýchlonohého záložníka Ludovica Giulyho. Reakcia liverpoolskeho trénera Rafaela Beniteza prišla o chvíľu neskôr, v 67. minúte bol útočník Bellamy nahradený hráčom do stredu poľa, Jermainom Pennantom. Barcelona na záverečných 20 minút vystriedala obrancu Liliama Thurama za útočníka Eidura Gudjohnsena, ktorý po štyroch minútach od príchodu na ihrisko otvoril skóre zápasu a zdramatizoval záver stretnutia. Barcelona si v posledných minútach vytvorila veľký tlak, avšak obrana Liverpoolu odolala hosťujúcim akciám a napokon sa Liverpool dočkal postupu do štvrťfinále Ligy majstrov, aj keď napokon prehral s Kataláncami 0:1.

LIGA MAJSTROV
Osemfinále -- odvety
Lyon -- AS Rím 0:2 (0:2)
prvý zápas 0:0, postupuje AS Rím
Góly: 22´ Totti 0:1, 44´ Mancini 0:2

Liverpool -- Barcelona 0:1 (0:0)
prvý zápas 2:1, postupuje Liverpool
Góly: 75´ Gudjohnsen 0:1

Chelsea -- Porto 2:1 (0:1)
prvý zápas 1:1, postupuje Chelsea
Góly: 15´ Quaresma 0:1, 48´ Robben 1:1, 79´ Ballack 2:1

Valencia -- Inter Miláno 0:0
prvý zápas 2:2, postupuje Valencia

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 14:45