TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Hokejový Slovan porazil Soči. Pomohli mu presilovky

09.10.2017, 21:47
Autor:
TASRTASR
Slovan sa víťazne naladil pred dlhým tripom.

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelok v domácom zápase KHL nad HK Soči 4:1. O víťazstve "belasých" rozhodli tri využité presilovky.

Zverencov trénera Eduarda Zankovca teraz čaká dlhý trip na ihriskách súperov. Sériu štyroch zápasov začnú vo štvrtok 12. októbra o 16.00 SELČ na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg.

Prvá presilovka nepomohla

Aktivitu hostí v úvode zápasu znásobila presilovka už po dvoch minútach, vyťažili z nej však iba žŕdku po strele Wellmana, ktorú ešte musel potvrdiť videorozhodca. Hráči Soči okrem aktivity v ofenzíve aj veľmi dobre bránili a Slovan pustili do šance až v 8. minúte.

Tá Řepíkova však mala prívlastok gólová, z bezprostrednej blízkosti ho vychytal Barulin. V ďalšej početnej výhode súpera mal obrovskú šancu Lapenkov, ale Mazanec sa po jeho strele blysol fantastickým "semaforom".

Soči najprv dominovalo

V 18. minúte zachránila brankára Slovana opäť žrď, tentokrát po strele O'Della. Vzápätí mohol na opačnej strane skórovať po rýchlom protiútoku Smoleňák, stroskotal na Barulinovi. Dominanciu Soči v prvom dejstve demonštroval pomer striel, ktorý skončil jasne v ich prospech 15:7.

Hostia sa aj v druhej tretine strelecky prezentovali ako prví, Slovan odpovedal peknou kombináciou s nedotiahnutou koncovkou Kašpara. Vzápätí sa "belasí" ubránili ďalšej početnej výhode hostí.

Slovan doťahoval

Po jej skončení potom Viedenský získal puk za bránkou, naservíroval ho voľnému Řepíkovi a ten otvoril skóre. Zverencom Eduarda Zankovca vedúci gól pomohol, zvýšená sebadôvera sa začala prejavovať aj na počte striel.

Zvrat po využitej presilovke

V 20. minúte hrali ďalšiu presilovku, a opäť ju dokázali gólovo zužitkovať. Genoway potiahol puk po pravej strane, odkiaľ sa dostal na hokejku Smoleňáka a ten zblízka prekonal Barulina po druhý raz.

Slovan mohol "doraziť" súpera päť minút pred koncom tretiny v tretej presilovke v krátkom čase za sebou, po strele Barkera však zazvonila iba konštrukcia bránky. 

Posledná tretina v réžii Slovana 

V rovnakej situácii však Slovan definitívne zlomil súpera na začiatku tretieho dejstva. Nedisciplinovanosť hostí využil tretím presným zásahom Ebert.

Prevaha domácich narastala a ruský tím si opäť nedal pozor na disciplínu. V ďalšej presilovke najskôr trafil do brvna Barker, arbitri si tento fakt museli potvrdiť na videu.

Vzápätí mohol rozhodnúť v samostatnom nájazde Smoleňák, podarilo sa mu to až o minútu neskôr, keď definitívne rozhodol v tretej využitej presilovke v zápase. V 55. minúte sa dočkali aj hostia, na konečných 4:1 upravil Ščitov. 

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 07:27