StoryEditor

Gáborík rozhodol zápas

04.02.2007, 23:00
Jediný gól zápasu vo Phoenixe, kde sa predstavila Minnesota zaznamenal slovenský útočník Marián Gáborík. Rozhodol tak o víťazstve "divochov" futbalovým výsledkom 1:0.

Jediný gól zápasu vo Phoenixe, kde sa predstavila Minnesota, zaznamenal slovenský útočník Marián Gáborík. Rozhodol tak o víťazstve "divochov" futbalovým výsledkom 1:0.
Na gól Gáboríkovi prihrával Pavol Demitra. Slováci zaskočili súpera hneď v úvode druhej tretiny, keď puk skončil v sieti po 12 sekundách hry. "Dnes nám to išlo a mali sme aj šťastie. Paľo mi poslal dobrú prihrávku a ja som trafil rovno medzi betóny," povedal Gáborík. Tento gól sa zapíše do histórie klubu ako rekordne najrýchlejší od začiatku tretiny.
Darilo sa aj útočníkovi Pittsburghu Ronaldovi Petrovickému, ktorý zaznamenal víťazný gól v súboji proti Washingtonu, ktorý "tučniaci" vyhrali 2:0. Čoskoro 30-ročný slovenský reprezentant bol väčšiu časť sezóny zranený, no teraz sa pomaly dostáva do formy. Petrovický mal pri svojom góle aj trochu šťastia. "Videl som jedného zo spoluhráčov korčuľovať k bránke, tak som sa tým smerom pokúsil nahodiť puk. Trafil som presne miesto, ktoré brankár nepokryl," povedal Petrovický. Svoju spokojnosť po stretnutí vyjadril aj s počtom odohratých minút. V zápase ich na ľade strávil bezmála dvanásť.

Slováci v sobotu
Chára (Boston) 1G 2A
Šatan (NY Islanders) 2G
Gáborík (Minnesota) 1G
Petrovický (Pittsburgh) 1G
Demitra (Minnesota) 1A
Meszároš (Ottawa) 1A
Hossa (NY Rangers) 1A
Sejna (St. Louis) 1A
Višňovský (Los Angeles) 1A
Poznámka: G -- góly, A -- asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 08:47