StoryEditor

Jurkemik naďalej trénerom Žiliny

18.06.2004, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA
Ladislav Jurkemik bude pokračovať v práci klubového trénera v MŠK Žilina. Klub, ktorý priviedol v uplynulej sezóne k zisku tretieho titulu, mu po skončení sezóny ponúkol predĺženie dočasnej zmluvy a súčasný tréner slovenskej dvadsaťjednotky návrh prijal.

Ladislav Jurkemik bude pokračovať v práci klubového trénera v MŠK Žilina. Klub, ktorý priviedol v uplynulej sezóne k zisku tretieho titulu, mu po skončení sezóny ponúkol predĺženie dočasnej zmluvy a súčasný tréner slovenskej dvadsaťjednotky návrh prijal. "S pánom Jurkemikom sme sa dohodli na dvojročnom kontrakte. Keďže má ešte záväzky ako tréner slovenského reprezentačného mužstva do 21 rokov, musíme počkať na návrat najvyšších predstaviteľov SFZ zo šampionátu v Portugalsku. Potom by sme celú záležitosť mali dotiahnuť do úspešného konca. Jurkemikovo ďalšie pôsobenie v Žiline je už takmer stopercentné," povedal generálny manažér žilinského MŠK Karol Belaník.
SFZ Jurkemika od apríla až do konca júna dočasne uvoľnil z funkcie trénera SR "21", aby sa mohol naplno venovať práci v žilinskom klube. Finančné záväzky zväzu voči Jurkemikovi prebral MŠK. Päťdesiatročný lodivod už v pondelok začne s trojnásobným slovenským majstrom prípravu na novú sezónu. "Áno, z dvoch možností som si vybral Žilinu. Najradšej by som robil na oboch frontoch -- klubovom aj reprezentačnom, pri oboch kolektívoch sa totiž práca dobre rozbehla. Zväz však trval na podmienke, že chce mať pri reprezentáciách trénerov na plný úväzok. Preto som uprednostnil Žilinu. Mužstvo bude hrať v európskych pohároch a mňa veľmi láka Liga majstrov," vysvetlil bývalý kormidelník slovenskej seniorskej reprezentácie.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 11:40