StoryEditor

Liverpool začne stavať

03.04.2007, 00:00
Autor:
SITASITA
Zámorskí majitelia anglického futbalového klubu FC Liverpool a zástupcovia mesta splnili svoje sľuby a v júli 2007 sa tak môže začať s výstavbou nového štadióna. Financie na stánok v Stanley Parku, neďaleko terajšieho stánku Anfield Road, poskytne dvojica čerstvých vlastníkov George Gillett, Tom Hicks. Projekt, ktorého realizácia bola súčasťou kúpnej zmluvy, v pondelok schválila mestská rada.

Zámorskí majitelia anglického futbalového klubu FC Liverpool a zástupcovia mesta splnili svoje sľuby a v júli 2007 sa tak môže začať s výstavbou nového štadióna. Financie na stánok v Stanley Parku, neďaleko terajšieho stánku Anfield Road, poskytne dvojica čerstvých vlastníkov George Gillett, Tom Hicks. Projekt, ktorého realizácia bola súčasťou kúpnej zmluvy, v pondelok schválila mestská rada. "Konkurz na dodávateľa bude vypísaný ešte v apríli, aby sa s prácami mohlo začať na konci júla. Štadión bude k dispozícii v roku 2008," píše sa v spoločnom vyhlásení klubu a mesta Liverpool.
Štedrí investori si pred rokovaním na radnici spravili náladu v sobotu na tribúne 45-tisícového Anfield Road, kde videli dokonalý triumf (4:1) domácich nad Arsenalom Londýn. Do hľadiska na Stanley Parku by sa malo zmestiť 60-tisíc divákov a fanúšikovia majú svojimi pripomienkami možnosť zasiahnuť do projektu. "Naši noví majitelia budú citlivo posudzovať všetky plány, aby sme vytvorili štadión, ktorý by čo najlepšie slúžil potrebám klubu aj za horizontom nasledujúcich 50 rokov. Už sa zrodilo niekoľko veľmi dobrých myšlienok a na najlepších riešeniach veľmi úzko spolupracujeme s radnicou," uviedol šéf exekutívy Liverpoolu Rick Parry a ukončil tak úvahy o spoločnom štadióne s mestským rivalom Evertonom.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 18:01