StoryEditor

Vo Zvolene rozlúčka Baču, Slovan sa trápil

13.03.2005, 23:00
V sérii 1. kola play-off ST extraligy medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom bol jednoznačným favoritom líder základnej časti. Po treťom zápase sa zdalo, že sa dokonca nebude ani vracať na vlastný ľad, no potom zverenci Jána Šterbáka, ktorý končí svoje pôsobenie pri tíme, zdramatizovali priebeh tohto štvrťfinálového súboja.

V sérii 1. kola play-off ST extraligy medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom bol jednoznačným favoritom líder základnej časti. Po treťom zápase sa zdalo, že sa dokonca nebude ani vracať na vlastný ľad, no potom zverenci Jána Šterbáka, ktorý končí svoje pôsobenie pri tíme, zdramatizovali priebeh tohto štvrťfinálového súboja. Doma si však už mužstvo spod Pustého hradu nenechalo brnkať po nose a po výsledku 4:1 na zápasy úspešne dotiahlo postup do semifinále. "Sme radi, že to máme za sebou, lebo Liptáci sú nepríjemným rivalom, ktorý sa nevzdáva za žiadnych okolností a dokázali to aj tentoraz. No nebolo to také jednoduché ako naznačuje posledný výsledok 6:2 v náš prospech. Dosť sme sa potrápili," konštatoval jeden z najskúsenejších hráčov HKm Stanislav Jasečko. Domáci síce získal v sobotu náskok, no potom akoby zaspali a tréner Ján Jaško im musel prehovoriť do duše. "Jeho tvrdšie slová zabrali, začali sme zase hrať svoju hru a hlavne sme strieľali góly. No ani za stavu 4:2 to nebolo ešte isté, lebo súper kontroval, no, našťastie, triafal iba žŕdky," pripomenul robustný obranca. Na margo jedinej prehry v Mikuláši uviedol, že vtedy Zvolen experimentoval v zložení jednotlivých pätiek a trochu to narušilo kompaktnosť kvality hry. Sobotňajší duel na zvolenskom štadióne bol trochu v duchu nostalgie, lebo nielen tréner hostí Ján Šterbák, ale aj obranca Jerguš Bača zrejme odohral posledný súťažný duel svojej kariéry.
Očakávaného postupu medzi najlepšie štyri mužstvá sa dočkali aj fanúšikovia bratislavského Slovana, ktorý v piatom dueli zvíťazil iba tesne 3:2. "Sme radi, že sme postúpili, pretože situácia v mužstve je dosť vážna. Máme veľa maródov, viacerí hráči nastúpili dnes so sebazaprením. Vždy ten rozhodujúci posledný bod v play-off je najťažší. Poprad nemal čo stratiť, a preto hral uvoľnene," zhodnotil zápas tréner Slovana Miloš Říha, ktorý napriek postupu nebol spokojný s priemeňaním šancí. "Neboli sme dôrazní v bránkovom priestore, ustúpili sme od svojej hry a darovali sme Popradu šancu, aby s nami hrali vyrovnaný zápas. Na druhej strane musím svojim hráčom poďakovať, že aj keď sme sa hokejovo trápili, v závere sme to odbojovali a uhrali sme víťazstvo." Kvalitu belasých športovo uznal po zápase aj kormidelník Popradu Ladislav Svozil: "Chceli sme Slovan potrápiť, ale nepodarilo sa nám to. Treba zagratulovať súperovi, pretože bol o ten gól lepší."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 12:58