StoryEditor

Na Tehelnom poli finálová repríza

03.08.2005, 00:00

Slovenský pohár vo futbale mal včera na programe sedem stretnutí úvodného kola, v ktorých sa nezrodilo ani jedno prekvapenie na úkor prvoligového mužstva. Postup si vybojovali futbalisti Nitry, Trnavy, Ružomberka, Interu, Podbrezovej, Lipian a MFK Košice. Program úvodného kola dnes skompletizuje zvyšných sedem zápasov. Zaujímavé stretnutie sa bude hrať na Tehelnom poli, kde druholigový Slovan privíta Matador Púchov. Tieto mužstvá sa pred dvoma rokmi stretli vo finále Slovenského pohára. Práve súčasný tréner belasých Štefan Zaťko doviedol vtedy gumárov do futbalovej Európy, pričom svoj posledný zápas na lavičke Matadora odkaučoval zasa proti Slovanu na Tehelnom poli. "Pre nás je to určite previerka s kvalitným súperom a ja očakávam zlepšený výkon z našej strany oproti poslednému víkendu. Každý takýto zápas môže hráčom niečo dať a ja verím, že v stredu sa na Tehelnom poli popasujú o postup do ďalšieho kola Slovenského pohára," povedal tréner Zaťko, ktorého zverenci zvíťazili v sobotu na FK Lučenec 1:0 a po dvoch druholigových kolách vedú tabuľku bez straty bodu. "Myslím si, že na Slovensku sa dá hrať s každým, nevynímajúc ani Matador. Na druhej strane sa možno niekomu zdá, že momentálne Matador nehrá v takej pohode, ako v minulej sezóne, ale má predsa dostatok kvalitných hráčov vo svojom strede a bude veľmi dôležité, ako dokážeme pokryť kľúčových hráčov súpera," uzavrel Zaťko, ktorému prešli rukami dve tretiny súčasného púchovského kádra.
SLOVENSKÝ POHÁR
Výsledky 1. kola:
Lamač -- Nitra 1:6 (1:3), Trnava -- Dun. Streda 2:1 (2:0), Ružomberok -- Humenné 3:0 (1:0), Podbrezová -- Prešov 1:0 (0:0), Lipany -- Lučenec 1:0 (0:0), Košice Barca -- MFK Košice 0:4 (0:1), Nitra B -- Inter 0:6 (0:3)
Dnešný program: Rim. Sobota -- Michalovce, Turčianske Teplice -- MŠK Žilina, Močenok -- Zlaté Moravce, Šaľa -- Dubnica, Trnava B -- Trenčín, Báč -- Senec (všetky o 18. hod.), Slovan -- Púchov (20).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 23:15