StoryEditor

Basketbaloví kúzelníci zaplavia Bratislavu

30.03.2007, 00:00

Šou pokračuje. Už tretikrát Na Slovensku. Strhujúci Harlem Globetrotters v Bratislave! Najlepší basketbalový showmani sveta navštívia 31. marca opäť hlavné mesto Slovenska. Celosvetovo uznávaný basketbalový tím Harlem Globetrotters s radosťou predvedie svoje umenie malým aj veľkým divákom v Športovej hale na Pasienkoch (31. marca). Basketbaloví kúzelníci navštívili doposiaľ 117 krajín a v akcii ich videlo viac ako 120 miliónov fanúšikov.

Nechajte sa uniesť
Vznikli v roku 1927 a už viac ako sedemdesiat rokov cestujú po svete, aby divákom predviedli skvelú zábavu a šou spojenú s basketbalom. V snahe nielen si zahrať, ale aj pobaviť publikum, vyvinuli taktiku super rýchleho protiútoku, populárneho vešania sa na kôš. Diváci s údivom zatajujú dych, keď predvádzajú, ako dokážu streliť kôš z výskoku. Bodaj by nie, veď Harlem Globetrotters sú držiteľmi svetového rekordu práve v tejto disciplíne. Harlem Globetrotters milujú basketbal! Urobia čokoľvek, aby pobavili publikum. Kaskadérske kúsky, gagy, neuveriteľné čísla...
Medzi hráčmi sú bývalé hviezdy NBA Wilt Chamberlain, Reece "Goose" Tatum, Meadowlark Lemon, Fred "Curly" Neal - najlepší driblér v histórii tímu.

Najprv zábava, potom šport
Harlem Globetrotters začínali v Lige černošských amerických légií (Negro American Legion League) ako Giles Post a v roku 1927 sa z nich stali profesionáli pod názvom Savoy Big Five. V tom istom roku kúpil tím Abe Saperstein a podľa najznámejšej afroamerickej štvrti ho premenoval na Harlem Globetrotters. Až do 30. rokov boli serióznym súťažným tímom, avšak postupne do svojej hry pridávali komické scénky, až sa stali známejšími pre zábavu než šport.
Harlem Globetrotters sú komický basketbalový tím, ktorý spája fyzickú zdatnosť a vtip, čím vytvoril jednu z najznámejších športových značiek na svete. Precestoval viac ako 100 krajín, organizoval exhibičné zápasy, najčastejšie proti Washington Generals a New York Nationals. Odohral viac ako 20 000 zápasov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 04:55