StoryEditor

Martin Petráš: Nielen Figo je nebezpečný

01.06.2005, 00:00

V Portugalsku sa fanúšikovia tešia, že sa vracia do národného tímu Figo. Pre nás to znamená väčšie nebezpečenstvo. Vnímate to tiež ako výstrahu?
- Portugalci vedia z futbalu naozaj veľa a nezužoval by som ich vyspelosť len na niektorých hráčov. Nie iba Figo, ale aj ostatní sú nepríjemní a naozajstní kúzelníci s loptou. Presvedčili sme sa o tom na Tehelnom poli. Určite však prítomnosťou tejto hviezdy stúpne sebavedomie a odhodlanie súpera.
Ide o kľúčový zápas našej kvalifikačnej skupiny, čo môže zavážiť?
- Hlavne taktika a disciplína, a najmä momentálna forma. Musíme byť trpezliví a hrať to, čo vieme. Nesmieme sa uponáhľať a nechať sa zaskočiť očakávaným tlakom domácich. Každý súper je zdolateľný a Gréci to ukázali jasne vo finále majstrovstiev Európy.
Cítite to tiež ako historický okamih slovenského futbalu?
- Naša pozícia je výborná, ale ešte sa nič neskončilo, do konca zostáva dosť náročných momentov. No ak chceme pomýšľať na postup, nesmieme sa ničoho a nikoho zľaknúť. Zistili sme na vlastnej koži, že aj proti Portugalcom sa dá hrať, len nemožno nič podceniť.
Určite podvedome vnímate aj výprask, aký tu utŕžili Rusi...
- Každý zápas je iný, ale jedno vieme - Portugalci sú nesmierne silní, a hlavne doma. Na to sa musíme pripraviť a vedieť, ako nespornej kvalite čeliť.
Uplynulý víkend ste sa tešili zo zisku majstrovského titulu v Sparte Praha. Takže ste prišli dobre naladený.
- Rozhodne je lepšie, ak hráč v klube získa podobný úspech, a to napriek tomu, že v posledných stretnutiach nám to celkom nešlo. No už dávnejšie sme si zabezpečili primát a pre mňa to znamenalo rovnakú radosť ako vtedy, keď som získal prvý.
Zostávate v tíme ďalej?
- Mám ešte platnú zmluvu, takže áno. A teším sa hlavne na Ligu majstrov.
S čím vás odprevadili sparťania na zraz?
- Aby sa nielen mne, ale aj celej reprezentácii darilo. Boli to povzbudivé slová a dúfam, že očakávania naplníme.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 20:34