StoryEditor

Budaj vychytal "medveďov"

07.03.2007, 23:00
Slovenská brankárska jednotka Colorada Avalanche Peter Budaj výraznou mierou prispel k víťazstvu svojho tímu na štadióne bostonských "medveďov" 2:0. Získal ocenenie druhej hviezdy zápasu a dosiahol svoj tretí zápas bez inkasovaného gólu v tejto sezóne.

Slovenská brankárska jednotka Colorada Avalanche Peter Budaj výraznou mierou prispel k víťazstvu svojho tímu na štadióne bostonských "medveďov" 2:0. Získal ocenenie druhej hviezdy zápasu a dosiahol svoj tretí zápas bez inkasovaného gólu v tejto sezóne. V zápasoch sa do bodových štatistík zapísali len dvaja Slováci. Vo vzájomnom zápase Atlanty s Floridou strelili po jednom góle Marián Hossa a Juraj Kolník.
Budaj úspešne zabránil všetkým 21 strelám Bostonu. Coloradu sa s blížiacim koncom základnej časti darí vyhrávať dôležité zápasy a približuje sa k Minnesote, ktorej patrí posledné postupové miesto do play-off. Momentálne stráca Budajov tím na "divochov" osem bodov, avšak proti Minnesote nastúpi ešte vo dvoch stretnutiach. Víťazstvo v Bostone bolo štvrtou výhrou "lavín" v rade za sebou, čo teší aj trénera Joela Quennevilla. "Odohrali sme niekoľko výborných zápasov. Do konca základnej časti hráme ešte s tímami, ktoré v tabuľke stíhame, a tak máme všetko vo svojich rukách. Musíme však vyhrávať aj naďalej," povedal Quenneville. Zámorské médiá uvádzajú, že ak bude Budaj chytávať v takej forme ako v tomto zápase, tak s vyhrávaním nemôže byť problém. Slovenský gólman zabránil v každej tretine siedmim strelám Bostonu a dosiahol už svoj piaty shutout v kariére.

BUDAJ V TEJTO SEZÓNE:
Odohraté zápasy 44
Odchytané minúty 2 452
Počet víťazných súbojov 22
Priemer gólov na zápas 2,74
Úspešnosť zákrokov 90,6 %

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 00:33