StoryEditor

Mintálovi stop na dva mesiace

20.09.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovenský futbalový reprezentant v službách nemeckého klubu 1. FC Norimberg Marek Mintál si na včerajšom tréningu privodil ďalšie zranenie na ľavej nohe.

Slovenský futbalový reprezentant v službách nemeckého klubu 1. FC Norimberg Marek Mintál si na včerajšom tréningu privodil ďalšie zranenie na ľavej nohe. Podľa najčerstvejších informácií si najlepší bundesligový kanonier uplynulej sezóny bez cudzieho zavinenia zlomil ľavý metatarsus a podľa klubového lekára bude pauzovať približne dva mesiace. Tento odhad dĺžky liečby však koliduje s termínmi záverečných dvoch zápasov Slovenska v 3. kvalifikačnej skupine MS 2006 proti Estónsku a Rusku (8. a 12. októbra na Tehelnom poli v Bratislave).
"V kosti sa, našťastie, nič neposunulo, môžeme tak dať Marekovu nohu konzervatívnou liečbou do sadry. Ale vynechá najmenej šesť až osem týždňov," vyjadril sa klubový lekár Jochen Gruber. Jeho kolega pri slovenskom národnom tíme Vladimír Pener potvrdil, že si vyžiada stanovisko Norimbergu a pacientov nález: "Najneskôr do zajtra by sme mali mať na stole príslušné dokumenty a potom môžme zaujať stanovisko. Takto sa dá len špekulovať, viac budeme vedieť po preštudovaní správy od ošetrujúceho lekára."
Slovenského kanoniera tak neprestáva prenasledovať smola, keď po faule Lotyša Zavoronkovsa v kvalifikačnom zápase MS 2006 v Rige vynechal pre natrhnuté väzivá v priehlavku posledné dva bundesligové duely proti Bayernu Mníchov a VfL Wolfsburg. Mintál sa v uplynulej sezóne stal s 24 presnými zásahmi najlepším strelcom bundesligy a veľkou mierou prispel k záchrane svojho tímu medzi elitou.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 12:20