StoryEditor

Slovan mieri na najvyššie méty

25.07.2006, 00:00
ento týždeň sa do prípravy na ľade pred novou sezónou zapojili všetky extraligové tímy. Hlavným faktorom pred novou sezónou sú výrazné obmieňania jednotlivých kádrov. Obhajca titulu Žilina vstúpila do prípravy s trénerskou dvojicou Dušan Gregor -- Vladimír Hiadlovský, ktorí majú k dispozícii momentálne 35 hráčov.

Tento týždeň sa do prípravy na ľade pred novou sezónou zapojili všetky extraligové tímy. Hlavným faktorom pred novou sezónou sú výrazné obmieňania jednotlivých kádrov. Obhajca titulu Žilina vstúpila do prípravy s trénerskou dvojicou Dušan Gregor -- Vladimír Hiadlovský, ktorí majú k dispozícii momentálne 35 hráčov. Žilinčanom sa podarilo do majstrovského kádra získať skúseného českého útočníka Michala Straku a Jána Zlocha. Naopak mužstvo opustil Gabriel Špilár, ktorý zamieril do Košíc.
Vietor v mužstve urobilo aj vedenie bratislavského Slovana, ktoré so siedmym miestom v uplynulom ročníku nebolo ani zďaleka spokojné a v budúcej sezóne bude chcieť vidieť mužstvo na najvyššej priečke. Na opätovné výslnie by mali Slovan dostať nové posily: fínsky brankár Sasu Hovi, útočník Marek Uram, ktorý prišiel zo Znojma. Slovan získal aj kanoniera Skalice René Jarolína a českého obrancu Jana Srdínka.
V Trenčíne sa podarilo zmodernizovať útroby zimného štadióna, ktoré stáli klub šesť miliónov korún. Mesto navýšilo dotácie na prevádzkové náklady štadióna na tri a pol milióna korún. Po neúspešnom priebehu minulého ročníka nastali v mužstve, ale aj vo vedení klubu zmeny. Po príchode trénera Antonína Stavjaňu posilnili rady Trenčanov obrancovia Pavel Staněk, Aleš Křetinský, stredný útočník Andrej Kollár, krídelník Peter Barinka. Lepšie výsledky by v budúcej sezóne chceli dosiahnuť aj ďalší traja adepti na popredné priečky (Košice, Nitra, Zvolen). Kým Zvolen a Nitra udržali väčšinu hráčov pohromade, Košičania spravili radikálnejší rez mužstvom a vhodne doplnili káder.

Najzaujímavejšie doterajšie príchody hráčov:

Žilina:
Straka, Zlocha

Poprad:
Chrenko, Jabrocký, Kasík, Majeský

Nitra:
Andraščík, Jendek, Kucharčík, Zajac

Košice:
Droppa, Faith, Javín, Kováč, Pleva, Špilár

Zvolen:
Kubenko, Krayzel

Trenčín:
Barinka, Kollár, Křetinský, Staněk, Valach

Slovan:
Hovi, Hurtaj, Kokavec, Kolba, Jarolín, Srdínko, Uram

Skalica:
Fink, Hruška, Nešťák, Školiak

L. Mikuláš:
Buday (v štádiu rokovania), Findura, Holečko, Kövér

Martin:
Beran, Hriňa, Klepáč, Škuta

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 05:26