StoryEditor

Poprad umlčal košickú arénu

27.03.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Hokejisti Popradu zvíťazili v úvodnom zápase semimifinálovej série T-Com Extraligy na ľade Košíc 5:3, keď domácim dovolili skórovať len v úvodnej tretine. Dnes je v košickej aréne na programe druhý zápas.
Dve vylúčenia v úvodných dvoch minútach prišli popradských hokejistov draho. V 3. minúte pri presilovke piatich proti trom mal Podhradský dostatok priestoru a času, nakorčuľoval si až pred bránku a otvoril účet prvého semifinálového stretnutia. V 10. min pykali domáci po tom, ako ich Popradčania prečíslili, a Halaj mal dosť času na to, aby pohodlne zavesil do odkrytého kúta Lacovej bránky. Uplynulo len 23 sekúnd a hostia sa ujali vedenia. Tentoraz bol osamotený Tomášek a zblízka zavesil do vinkľa. Odpoveď však prišla bleskovo, už v polovici 12. min bolo vyrovnané. Nahadzovaný puk z hokejky Bartoša sa Kožuchovi prekĺzol za chrbát. V presilovke zamestnal Laca Faith, pri ktorého následnom vylúčení Košičania inkasovali po tretí raz, keď puk stratil Špelda a Tomášek svoje sólo pretavil na tretí gól. Prvá tretina sa dohrávala až po prestávke spôsobenej menším výpadkom svetla a 4 sekundy pred jej koncom po prihrávke Bartoša Lipiansky vyrovnal. V druhej dvadsaťminútovke skúšal šťastie Sabol, ale trafil len Kožucha, a na opačnej strane Faith preveril Laca. Bartoš pálil aj švihom, popradský brankár jeho pokus vyrazil. Popradčan Škovira sa potom dostal ako nôž maslom pred bránku, no hoci bol už Laco prekonaný, puk zasunúť už nestihol. V polovici zápasu pri hre štyroch proti štyrom kryl Kožuch Špeldovu bombu. Potom hrali Popradčania presilovku piatich proti trom a vyťažili gól, keď Halaj dostal puk do košickej bránky. V 51. min pri hre štyroch proti štyrom upokojil svoj tím piatym gólom Škovira. Košičanov mohol vrátiť kontaktným gólom do zápasu Bartoš, ale v 54. min trestné strieľanie nepremenil, keď mieril nad. Košičania sa v závere pokúšali o zvrat, ale ich tlak bol miestami zúfalý.
SEMIFINÁLE
Prvýzápas:
Košice -- Poprad 3:5 (3:3, 0:1, 0:1), góly: 3. Podhradský, 12. P. Bartoš, 20. Lipiansky -- 10. a 32. Halaj, 11. a 16. Tomášek, 51. Škovira, 8 343 divákov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 16:45