StoryEditor

Gáborík a Demitra úradovali

11.02.2007, 23:00
Najväčšiu zásluhu na víťazstve Minnesoty na domácom ľade proti obhajcovi Stalney Cupu Caroline 5:4 majú najmä dvaja slovenskí hokejisti. Marián Gáborík a Pavol Demitra zaznamenali v zápase po troch kanadských bodoch.

Najväčšiu zásluhu na víťazstve Minnesoty na domácom ľade proti obhajcovi Stanley Cupu Caroline 5:4 majú najmä dvaja slovenskí hokejisti. Marián Gáborík a Pavol Demitra zaznamenali v zápase po troch kanadských bodoch. Minnesota sa dostala na čelo severozápadnej divízie, čo im môže zabezpečiť lepšiu pozíciu pred blížiacimi sa vyraďovacími súbojmi.

Naše duo žiarilo
Najväčšiu zásluhu na víťazstve Minnesoty má slovenský krídelník Marián Gáborík. V zápase dosiahol dva góly z presilovej hry a prihrával aj na gól spoluhráčovi a krajanovi Demitrovi. Za výkon si vyslúžil ocenenie prvej hviezdy zápasu. Je pozoruhodné, že Minnesota vyhrala všetkých jedenásť zápasov, v ktorých sa Gáboríkovi podarilo skórovať. Vo víťaznom zápase mu na oba góly prihrával Demitra. Spolupráca odchovancov trenčianskeho hokeja pomáha tímu "divochov", ktorí v majú z posledných štrnástich zápasov výbornú bilanciu desať víťazstiev, tri prehry a remízu. "Konečne sa nám vrátila sebadôvera," povedal k víťaznému zápasu Demitra. Stal sa druhou hviezdou zápasu, hneď za spoluhráčom Gáboríkom.

Marcel Hossa sa presadzuje
Pod výhru New York Rangers 5:2 nad Washingtonom sa dvoma bodmi za gól a asistenciu podpísal aj Marcel Hossa. Podarilo sa mu skórovať už v treťom zápase z posledných štyroch. Zlepšenie Hossovej streleckej produktivity súvisí najmä s vyšším počtom odohratých minút, ktoré strávi na ľade. V zostave "jazdcov" sa objavuje už aj pri presilových hrách, a práve v jednej z nich dosiahol svoj piaty presný zásah v sezóne. V súboji s Washingtonom odohral bezmála 19 minút a dosiahol dva plusové body. V minulom mesiaci hrával len zhruba desať minút. Ak si udrží svoje momentálne zápasové vyťaženie, budú mu pribúdať kanadské body aj v pruduktivite.

Slováci v sobotu:
Gáborík (Minnesota) 2G 1A
Demitra (Minnesota) 1G 2A
Hossa (NY Rangers) 1G 1A
Višňovský (Los Angeles) 2A
Šatan (NY Islanders) 1G
Nagy (Phoenix) 1A
Hossa (Atlanta) 1A
Juraj Kolník (Florida) 1A

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 20:52