StoryEditor

Nečakal som taký rýchly prestup

31.07.2006, 00:00

Jeden z najlepších útočníkov slovenskej ligy Róbert Rák nečakane prestúpil z FC Nitra do majstrovského MFK Ružomberok. Zmluvu podpísal na tri roky, čaká ho však ťažká úloha: na hrote útoku vystriedať Erika Jendrišeka, ktorý odchádza na ročné hosťovanie do bundesligového Hannoveru. Práve Rák a Jendrišek sa spoločne s 21 gólmi stali v uplynulom ročníku slovenskej najvyššej súťaže Kráľmi ligových strelcov.

Viacerých prekvapila informácia o vašom okamžitom prestupe do Ružomberka. Očakávali ste takýto rýchly prestup?
-- Nečakal som taký rýchly prestup, až vo štvrtok večer som absolvoval prvé rokovania s Ružomberkom a následne už na druhý deň som podpísal zmluvu.

Vraciate sa do tímu, ktorý vás poslal do druholigovej Nitry. Aké zmeny ste si všimli v klube?
-- Určite majú teraz kvalitnejšie mužstvo, za ktoré môžu ďakovať trénerovi Františkovi Komňackému. Všetko zlé je na niečo dobré, pretože v Nitre som sa presadil a podarilo sa nám postúpiť do prvej ligy. Našiel som tam potrebné sebavedomie, strieľal som pre klub dôležité góly. Teraz je to vyspelejšie mužstvo, vyhrali titul, zbierajú skúsenosti v Lige majstrov.

Čo sa týka platových podmienok, viete nám povedať, za akú sumu ste prestúpili?
-- Tieto informácie išli mimo mňa, dôležité je hlavne to, že sa kluby tak rýchlo dohodli.

Viaceré zahraničné kluby mali o vás záujem, prečo ste nakoniec prijali ponuku slovenského tímu?
-- Mali o mňa záujem viaceré kluby, ale len Ružomberok predložil konkrétnu ponuku. Takže momentálne je zbytočné hovoriť o kluboch, ktoré sa o mňa zaujímali.

V stredu čaká vašich spoluhráčov domáca odveta Ligy majstrov proti švédskemu Djurgardenu. Ako vidíte ich šance na postup?
-- Určite majú na to, aby postúpili. Mrzí ma hlavne to, že chalanom nebudem môcť pomôcť. Ak sa nám podarí streliť gól hneď v úvode, tak ešte môžeme prekvapiť.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:07