StoryEditor

Slovan vyhral. S Cígerom

23.01.2007, 23:00
Zdeno Cíger sa napokon postavil na lavičku Slovana Bratislava v extraligovom súboji na ľade Liptovského Mikuláša. Po nedeľňajšej domácej prehre 1:10 s Trenčínom si potreboval premyslieť svoje ďaľšie pôsobenie pri kormidle Slovana.
Zdeno Cíger sa napokon postavil na lavičku Slovana Bratislava v extraligovom súboji na ľade Liptovského Mikuláša. Po nedeľňajšej domácej prehre 1:10 s Trenčínom si potreboval premyslieť svoje ďaľšie pôsobenie pri kormidle Slovana. Včera dopoludnia predstavenstvo Slovana potvrdilo dvojicu Cíger, Miroslav Miklošovič na trénerských postoch.
Pre nepriaznivé počasie sa zápas na Liptove začal s hodinovým posunom. Slovan sa po štyroch prehrách dočkal víťazstva, keď v Liptovskom Mikuláši vyhral 5:3.
Zdeno Cíger sa v pondelok nezúčastnil na dopoludňajšom tréningu svojho tímu. Bývalý dlhoročný slovenský reprezentant si potreboval po nedeľňajšej prehre vyvetrať hlavu. "Všetci to prežívame po svojom, ja som si spravil také voľno a premyslel si niektoré veci. Mali sme sedenie s hráčmi, niektoré veci musíme zmeniť a aj oni sa musia k svojim povinnostiam postaviť trošku ináč, profesionálnejšie," vysvetľuje Cíger. Slovan vstúpil do stretnutia výborne, keď dokázal streliť dva góly v priebehu jedenástich minút prvej tretiny. Hra sa postupom času vyrovnávala a Liptovský Mikuláš sa dočkal kontaktného gólu v druhej tretine. Slovan si však nechcel pripustiť piatu prehru v rade a dvoma gólmi si poistili víťazstvo v druhej tretine.
Košičania sa predstavili na premiére lotyšského gólmana Artursa Irbeho na ľade Nitry už bez svojho najproduktívnejšieho hráča Miroslava Laža. "Návrh na uvoľnenie Laža z kádra sme dali s kolegom Tomkom," povedal tréner košičanov Ján Šterbák. "Už v minulosti sme boli nespokojní s jeho disciplínou, pretože bol často vylučovaný a na jeho konto pribúdali i vyššie tresty. Všetko to vyvrcholilo incidentom so spoluhráčom na pondelkovom tréningu," uviedol Šterbák. Aj bez Laža dokázali "oceliari" v Nitre zvíťaziť 5:4 po samostatných nájazdoch.


menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:36