StoryEditor

Cibuľa nečakane ukončil kariéru

17.10.2006, 00:00

Štvornásobný majster Európy v kulturistike Adam Cibuľa nečakane ukončil kariéru iba necelé dva týždne pred svetovým šampionátom v Ostrave, kde patril medzi vážnych adeptov na zisk cenného kovu. "Minulý týždeň vynechal viacero tréningov a keď som zisťoval, čo sa deje, len mi stroho oznámil, že definitívne končí s kulturistikou," uviedol Cibuľov tréner a manažér Dušan Ďubek. "Je to obrovská škoda, lebo Adam bol vo vynikajúcej forme. Dovolím si tvrdiť, že v ešte lepšej ako v máji na majstrovstvách Európy v Bratislave, kde získal štvrtý titul."

Ultimátum
Ďubek sa pokúšal presvedčiť Cibuľu, aby zmenil svoje rozhodnutie, ale ten si postavil hlavu. "Vyhovára sa na bývanie. Ak mu vraj okamžite nezabezpečíme dlho sľubovaný byt, tak končí."
Tréner si však myslí, že jeho "chránenec" sa zľakol silných súperov z Egypta a Kórejskej republiky. "Iste, na svetovom šampionáte je konkurencia v Cibuľovej kategórii väčšia ako na ME, ale na druhej strane mal Adam šancu minimálne na medailu. Je to obrovský talent, ktorý na rozdiel od mnohých nepotrebuje veľa času, aby sa dostal do formy."

Problémový aj v minulosti
42-ročný Róm z Klenovca bol v minulosti problémovým mužom. V roku 1996 pre alkohol nestihol odlet na majstrovstvá sveta v jordánskom Ammáne, za čo dostal od Slovenskej asociácie kulturistiky a silového trojboja dištanc. V roku 1998 sa úspešne vrátil na súťažné pódium, keď na ME v Belehrade získal striebro. V tom istom roku sa však v novembri napriek výzve nedostavil na dopingovú kontrolu, za čo mu asociácia naparila trojročný disciplinárny trest a do roku 2003 ho vylúčila z reprezentácie. Pred dvoma rokmi nasledoval ďalší triumfálny návrat a najúspešnejšie tri roky jeho kariéry ozdobené už spomenutými dvoma zlatými z MS a bronzom z vlaňajších MS v Šanghaji.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 12:15