StoryEditor

Vo Švédsku gólová smršť domácich Tre kronor

20.04.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali včera v Jönköpingu v prípravnom zápase pred MS so Švédskom 2:5. V Kinnarps Aréne fungoval ich pevný defenzívny systém len v úvodnej tretine, v ktorej sa zverencom Františka Hossu podarilo z minima kontier striel vyťažiť aj dva šťastné góly.

Slováci už zajtra nastúpia o 19.30 hod. v Odense proti Dánsku
Z ulity obojstranne opatrného začiatku vyšli prví domáci, ale okrem dvoch nepríjemných striel Alfredssona tesne vedľa sa na nič výnimočné nezmohli. Slováci svojím defenzívnym systémom vytvorili nepriedušný priestor, z ktorého súpera vytláčali do rohov, či pozícií, z ktorých napriek častej streľbe Staňovi nebezpečnstvo nehrozilo. Naopak, každú príležitosť využívali na rýchlu kontru, hoci ani oni brankára Liva príliš nezaťažili. Z piatich pokusov však dva na veľkú smolu švédskeho brankára prekonali. Najprv Lintnerovi nesadol švih spoza pravého kruhu, no Livovi prekážal vo výhľade spoluhráč. Druhý puk lovil vo svojej sieti po zatiahnutí Bartečka a Obšutovom ťuknutí puku spoza bránky. Pred ňou už stál pripravený Štefanka a jeho volej tečoval tesniaci obranca Tre Kronor. Najväčšiu šancu domácich mal v závere tretiny v oslabení Hedström a ukázala sa ako memento pre hostí. V druhom dejstve totiž prišla smršť vikingov za necelé tri minúty. Pri vylúčení Nedorosta ju odštartoval Samuelsson, keď dorazil puk pod ležiacim Staňom. Onedlho po rýchlej a presnej kombinácii zavesil zblízka Weinhandl ešte v tej istej minúte nakorčuľoval po ľavom krídle Zetterberg a nekrytý prekonal Staňu tretíkrát. Slováci od tohto momentu pôsobili neisto až bezradne, o čom svedčí aj pomer striel v tejto tretine 4:13 v ich neprospech. Na začiatku tretej časti Hossovi zverenci nevyužili ponúknutú šancu na návrat do hry, naopak Alfredsson si po návrate z trestnej lavice prevzal puk a dal ho na gólový podnos Nordströmovi. Kahnbergov následný zásah uzavrel zaslúžené víťazstvo domácich na 5:2.
Švédsko - SR 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
Góly: 27. Samuelsson (D. Sedin, H. Sedin), 29. Weinhandl (Hedström, Bäckman), 29. Zetterberg (Bäckman), 46. Nordström (Alfredsson), 54. Kahnberg (Zetterberg) - 12. Lintner (Pucher), 16. Štefanka (Obšut), rozhodcovia: Reiber (Švajč.) - Karlsson, Takula (obaja Švéd.), 5 801 divákov.
Švédsko: Liv - Rhodin, K. Jönsson, M. Johansson, R. Sundin, Bäckman, Norström, Frögren, Lindström - Alfredsson, Pahlsson, Axelsson - Hedström, Zetterberg, Weinhandl - H. Sedin, D. Sedin, Samuelsson - Nordström, J. Jönsson, Höglund
SR: Staňa - Vydarený, Štrbák, Majeský, Stehlík, Lintner, Obšut, Meszároš, Suchý - Radivojevič, Zálešák, Nagy - Marcel Hossa, Kukumberg, Gáborík - Štefanka, Pucher, Bartečko - Kuľha, Nedorost, Bicek

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 06:40