StoryEditor

Mintál nakoniec zostáva v Norimbergu

30.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Slovenský futbalový reprezentant a s 24 gólmi najlepší bundesligový strelec Marek Mintál oblečie aj v budúcej sezóne dres nemeckého klubu 1. FC Norimberg. Uviedol to včera pred prvým spoločným tréningom mužstva tréner bavorského tímu Wolfgang Wolf.
O služby 27-ročného ofenzívneho stredopoliara sa zaujímali anglický Tottenham Hotspur, FC Liverpool, turecký Besiktas Istanbul, bundesligoví konkurenti VfB Stuttgart, Schalke 04 či talianske AC Miláno, no s oficiálnou ponukou neprišiel nik. Mintál sa mal včera prostredníctvom svojho manažéra Juraja Vengloša vyjadriť, ako to vidí so svojou budúcnosťou v klube. Slovenský kanonier sa pre veľkú radosť fanúšikov 1. FC vyjadril kladne.
"Jeho prestup sme už zavrhli. Zostane u nás," potvrdil túto informáciu Wolf. Bývalý kapitán MŠK Žilina má zmluvu s Norimbergom až do roku 2008. Zotrvanie rodáka z Bytčice v tíme potvrdil aj športový riaditeľ Martin Bader: "Nikto sa u nás nehlásil a neprišiel s konkrétnym návrhom. Preto sme tému Mintál zmietli zo stola," cituje slová Badera oficiálna internetová stránka Norimbergu.
Mintál podával počas celej uplynulej sezóny v drese bundesligového nováčika vynikajúce výkony a veľkou mierou prispel k záchrane tímu medzi elitou. Už po jeseni sa usadil na čele tabuľky strelcov, keď v 17 zápasoch vsietil 13 gólov, pričom dvakrát zaznamenal hetrik. Na jar pridal ďalších jedenásť presných zásahov a hoci Holanďan Roy Makaay v službách majstrovského Bayernu Mníchov v závere súťaže mohutne doťahoval, Fantóm si už primát najlepšieho strelca nenechal ujsť.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 09:16