StoryEditor

Nagy stále čaká, Handzuš mieri do Chicaga

07.08.2006, 00:00
Tri hodiny sa rozhodovalo o osude slovenského hokejistu Ladislava Nagya na jeho prvej arbitráži. Podľa jeho slov má dobrý pocit, očakával horší priebeh. Rozhodnutie padne najskôr dnes

Tri hodiny sa rozhodovalo o osude slovenského hokejistu Ladislava Nagya na jeho prvej arbitráži. Podľa jeho slov má dobrý pocit, očakával horší priebeh.

Rozhodnutie padne najskôr dnes
Nagy sa nedohodol s Phoenixom na výške nového kontraktu, preto musel absolvovať u hokejistov nepopulárnu arbitrážnu procedúru. Výsledok arbitrážneho konania by mal byť známy najskôr dnes.
"Myslím si, že to bolo celkom v pohode. Porovnávali ma s dobrými hráčmi. Klub argumentoval mojimi častými zraneniami, naša strana produktivitou. V každom prípade to bola nová skúsenosť," povedal Nagy.
Rodák zo Šace tiež povedal, že približne pol hodiny pred začiatkom procesu mu Phoenix ponúkol jednoročný kontrakt, ktorý sa však rozhodol neprijať. "Možno budem napokon spokojný, možno nie. Môže sa to skončiť tak, že podpíšem na jeden rok a potom budem voľným hráčom," doplnil majster sveta z Göteborgu.
Nagyov plat doteraz patril skôr medzi podpriemer pri jeho hráčskych kvalitách -- 1,9 milióna dolárov. Vedenie Phoenixu si myslí, že by Slovák mohol dostať 2,5 až 3,5 milióna dolárov, ale teoreticky to môže byť až 5 miliónov dolárov za sezónu.

Handzuša nečakane vymenili
Slovenský hokejista Michal Handzuš sa sťahuje do Chicaga. Vedenie Philadelphie Flyers ho vymenilo za krídelníka Kyla Caldera. Chicago získalo Handzušov kontrakt na 2,1 milióna dolárov ročne.
"V Handzušovi sme získali vynikajúceho, kvalitného centra, ktorý vie hrať smerom dopredu i dozadu. Cítili sme, že sme potrebovali podobného stredného útočníka, ktorý by hral proti ostatným špičkovým centrom v našej Západnej konferencii," povedal generálny manažér Blackhawks Dale Tallon.
Dvadsaťdeväťročný Handzuš odohral v poslednej sezóne za Philadelphiu 73 stretnutí, v ktorých strelil 11 gólov a na ďalších 33 prihral. Okrem Philadelphie hrával Handzuš v NHL aj za Phoenix a St. Louis.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 20:06