StoryEditor

NHL: Jurčina ostáva v Bostone

27.07.2006, 00:00
Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme bostonských "medveďov". 23-ročný obranca tak pravdepodobne vytvorí so slovenským obrom Zdenom Chárom obrannú formáciu.

Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme bostonských "medveďov". 23-ročný hokejista tak pravdepodobne vytvorí so slovenským obrom Zdenom Chárom obrannú formáciu.
Reprezentačný obranca sa s vedením klubu dohodol na jednoročnej zmluve. Počas tohto obdobia zarobí 500-tisíc dolárov. Zmluva je jednocestná, čo znamená, že Boston ho nemôže preradiť na farmu. Jurčina v minulej sezóne odohral za Boston Bruins 51 zápasov, v ktorých zaznamenal 6 gólov a 5 asistencií
Ďalším Slovákom, ktorý bude pôsobiť v NHL, je obranca Tomáš Harant. Jeho nový klub New Jersey Devils oficiálne potvrdil podpis kontraktu. Haranta si v drafte pred dvoma rokmi vybral Nashville Predators, no reprezentačný obranca sa s klubom dohodnúť nedokázal.
Harant pôsobil v minulej sezóne v Českých Budějoviciach, kde patril k pilierom zadných radov mužstva, ktoré sa prebojovalo až do semifinále českej extraligy.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 09:43