StoryEditor

Artmedia bez viacerých opôr

08.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Pod vedením hlavného trénera Artmedie Bratislava Vladimíra Weissa odcestovalo včera na týždňové sústredenie do Starej Lesnej 20 hráčov úradujúceho slovenského futbalového majstra. V kádri Petržalčanov chýbalo viacero známych tvárí z úspešného účinkovania v jesennej časti.

Pod vedením hlavného trénera Artmedie Bratislava Vladimíra Weissa odcestovalo včera na týždňové sústredenie do Starej Lesnej 20 hráčov úradujúceho slovenského futbalového majstra. V kádri Petržalčanov chýbalo viacero známych tvárí z úspešného účinkovania v jesennej časti. "Z pochopiteľných príčin po nedávnom operačnom odstránení mozgového nádoru neabsolvuje sústredenie vo Vysokých Tatrách brankár Čobej, obranca Debnár pôjde na artroskopiu kolena. Srbský útočník Bukvič v mužstve končí a hľadáme mu angažmán. Dvojica opôr Ďurica a Kozák odchádza dnes do zahraničia ukázať sa prípadným novým zamestnávateľom a o ich ďalšom osude sa rozhodne až koncom budúceho týždňa," povedal manažér Artmedie Petr Kašpar. O 24-ročného stopéra či ľavého obrancu už aj s reprezentačnými skúsenosťami Jána Ďuricu sa zaujíma 11. tím uplynulej sezóny najvyššej ruskej súťaže Saturn Moskovská oblasť, ešte nedávno známy ako Saturn Ramenskoje. "Jano odchádza do Talianska na zdravotné testy, potom by mal spolu s ruským tímom absolvovať herné sústredenie v Turecku. Hoci má Saturn veľký záujem, k podpisu zmluvy medzi oboma klubmi zatiaľ neprišlo. Ďurica má v Artmedii ešte platný kontrakt na dva roky a musí teda rozviazať s nami profesionálnu zmluvu, čo sa ešte nestalo," uviedol Kašpar, ktorý sa vyjadril aj k situácii ohľadne 25-ročného špílmachra bratislavského mužstva Jána Kozáka: "Isté je, že Kozák v pondelok odíde približne na päťdňovú skúšku do tímu Premier League West Bromwich Albion. V jeho prípade je na rozdiel od Ďuricu situácia o niečo zložitejšia, naše predstavy sú od názorov Angličanov zatiaľ dosť vzdialené. Pokiaľ ide o Fodreka, Obžeru či Vaščáka, tí sa naďalej v našom mužstve pripravujú."
Z nových posíl Artmedie už budú na sústredení figurovať Dušan Sninský z poľského Groclinu Grodzisk i Ľubomír Reiter z tímu americkej profesionálnej súťaže Major League Soccer Chicago Fire. "Sninský podpísal kontrakt s Artmediou na dva roky s ročnou opciou, s Reiterom sme sa dohodli na podmienkach dvojročnej zmluvy," uviedol Petr Kašpar a vyjadril sa aj k možnej ďalšej posile: "Do Vysokých Tatier odcestoval s mužstvom aj 22-ročný brazílsky útočník Jefferson, ktorý je u nás na skúške.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 23:47