Reuters
StoryEditor

Tatar pomohol Detroitu asistenciou k víťazstvu

20.12.2017, 06:14
Autor:
TASRTASR
Víťazne aj Chárov Boston, ďalší Slováci nehrali.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na stredu v zámorskej NHL asistenciou k víťazstvu Detroitu Red Wings na ľade New Yorku Islanders 6:3. V bránke domácich dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Thomas Greiss.

Detroit vyhral druhýkrát za sebou a po zahanbujúcej prehre 1:10 v Montreale nebodoval z uplynulých šiestich duelov len raz. "Ten zápas sme hodili za hlavu. Občas asi treba dostať takú príučku a získať pokoru. Myslím, že od toho zápasu sme si veľa vecí uvedomili a pomaly hľadáme našu tvár," povedal pre nhl.com jeden zo strelcov Red Wings Mike Green. Islanders viedli ešte v druhej tretine 3:2, ale potom prišla séria štyroch gólov Detroitu. Nerozhodný stav 3:3 zlomil v polovici tretej tretiny Trevor Daley. Islanders prestrieľali súpera v druhej tretiny 23:4, celkovo 37:22, ale na víťazstvo to nestačilo. Brankár Petr Mrázek predviedol 34 zásahov.

"Páčilo sa mi ako sme hrali prvé dve tretiny, ale tretia nám vôbec nevyšla. Boli sme nezodpovední a v niektorých momentoch zbytočne agresívni," dodal kapitán "ostrovanov" John Tavares, ktorý zaznamenal dve asistencie. Tatar zaznamenal šiestu asistenciu v sezóne, keď v prvej tretine bol na začiatku akcie, po ktorej Gustav Nyquist v presilovke upravil na 2:1 pre svoj tím. Slovenský útočník bodoval v treťom zápase za sebou, na ľade strávil 16:23 minúty, pripísal si plusový bod a dve strely.

Boston so Zdenom Chárom triumfoval na ľade Buffala 3:0. Výborný výkon podal brankár Bruins Anton Chudobin, ktorý zneškodnil všetkých 36 striel. Ruský gólman zlikvidoval v prvej tretine 17 striel Sabres a pripísal si prvý shutout v sezóne, celkovo šiesty v kariére.

Bruins viedli po góle Jakea DeBruska z polovice zápasu 1:0 a ďalšie dva góly strelili Tim Schaller a David Backes až v závere do prázdnej bránky pri power play domácich. Boston získal štyri body v priebehu 24 hodín, v utorok zdolal Columbus 7:2.

"Hrali sme druhý zápas za sebou, preto nohy v prvej tretine možno trochu nefungovali. Ale postupne sme sa rozbehli a hrali sme dobre. Som rád, že neprešiel za môj chrbát ani jeden puk," povedal pre espn.com 31-ročný ruský brankár. Po dvanástich zápasoch vyšiel prvýkrát bodovo naprázdno český útočník Bostonu David Pastrňák. Je to rekordná séria v tejto sezóne. Kapitán "medveďov" Chára bol na ľade rovných 24 minút, zaznamenal dve "plusky" a tri strely na bránku.

Hokejisti Toronta Maple Leafs rozdrvili v utorňajšom zápase na domácej pôde Carolinu Hurricanes 8:1. Bodovo sa darilo najmä Mitchellovi Marnerovi a Tylerovi Bozakovi, ktorí zaznamenali zhodne po jednom góle a troch asistenciách. Toronto tak ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Slovenský obranca Martin Marinčin v drese "javorových listov" do duelu nezasiahol. 

Vo výborných výkonoch pokračuje Vegas Golden Knights. Nováčik NHL zdolal lídra celej súťaže Tampu Bay Lightning 4:3, keď o víťazstvo rozhodol v presilovke 2,3 sekundy pred koncom tretej tretiny obranca Shea Theodore. Zavŕšil tak štvorbodový večer, pretože predtým asistoval pre všetkých góloch svojho tímu. "Rytieri" vyhrali tretíkrát za sebou a so 14 víťazstvami na domácom ľade sú spoločne s Washingtonom Capitals a New Yorkom Rangers na čele NHL. 

      výsledky:
      New York Islanders - Detroit 3:6 /za hostí Tatar 0+1/, New York Rangers - Anaheim 4:1, Ottawa - Minnesota 4:6, Buffalo - Boston 0:3, Nashville - Winnipeg 4:6, Dallas - Washington 3:4 pp, Arizona - Florida 2:3, Toronto - Carolina 8:1, Vancouver - Montreal 5:7, Vegas - Tampa Bay 4:3

01 - Modified: 2024-04-26 08:26:39 - Feat.: - Title: Černák si pripísal asistenciu, no Tampa je na pokraji vyradenia 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 21:27