StoryEditor

Petrášov tím napriek prehre nesklamal

01.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov absolvovala v utorok prvé oficiálne medzištátne stretnutie pod vedením nového kormidelníka Ladislava Petráša. Slovenskí mladíci sa v Toulone v príprave na septembrovú skrátenú kvalifikáciu ME 2007 predstavili v dueli s rovesníkmi z Francúzska, s ktorými po dobrom výkone prehrali 1:2 (1:2).
"Samozrejme, krajšie by bolo, ak by sme vyhrali. Moji zverenci však ešte prakticky nehrali na dobrom teréne a napriek tomu podali veľmi kvalitný výkon. Osobitne by som nechcel vyzdvihnúť nikoho, dobre zahral celý kolektív, každý si splnil svoje úlohy," zhodnotil stretnutie tréner slovenskej dvadsaťjednotky Petráš. Jediný gól strelil Jendrišek na 1:2 volejom po centri z pravej strany, keď loptu dobre trafil zo vzdialenosti desiatich metrov. Po prestávke mali hostia ešte dve dobré príležitosti, no vyrovnať sa im už nepodarilo.
Mladí Slováci nastúpili proti domácim, ktorí začali prípravu na tohtoročné ME tejto vekovej kategórie, bez hráčov ročníka narodenia 1984. Petráš totiž chcel vyskúšať mladších, menej ostrieľaných kandidátov na reprezentačný dres. "Okrem hráčov, ktorí nastúpili proti Francúzom, máme k dispozícii aj futbalistov z bývalej dvadsaťjednotky. Do tímu by mali patriť Tomáš Kóňa, Dušan Švento a Kamil Kopúnek, ktorý je momentálne v kádri A-tímu, a aj niektorí iní. Myslím si, že sa nám črtá ďalšia generácia schopných futbalistov, ktorí by mohli niečo dosiahnuť," dodal tréner slovenskej dvadsaťjednotky, ktorého potešil najviac fakt, že jeho zverenci takmer nerobili chyby v obrane, darilo sa im držať loptu a aj vyrážať do rýchlych protiútokov.
Francúzske nádeje ukázali cestu za víťazstvom svojim kolegom z A-mužstva, ktoré sa stretlo so Slovenskom včera neskoro večer (zápas sa skončil po uzávierke HN). Napriek úspešnému výsledku však výkonom náročného trénera Reného Girarda sklamali. "Čakal som z našej strany oveľa lepšiu hru. Uspokojilo ma len približne prvých dvadsať minút stretnutia. Ak vo výkonoch, aký sme ukázali so Slovenskom, budeme pokračovať aj na majstrovstvách Európy, proti tímom ako Portugalsko alebo Taliansko nemôžeme uspieť," povedal tréner Girard.
Francúzsko 21 -- SR 21 2:1 (2:1)
Góly:
14. Le Tallec, 40. Flamini -- 44. Jendrišek
Zostava SR 21: Kuciak -- Poštrk (90. Tomáš), Bašista, P. Farkaš, Husár -- Mikulič, M. Farkaš -- Ižvolt (88. Pekarík), Hamšík (53. Zeher. 86. Adámik), Tesák (66. Breznaník) -- Jendrišek (67. A. Nemec)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 12:13