StoryEditor

Náš triumf vo Walese straší Írov

27.03.2007, 00:00
Írski fanúšikovia, médiá či samotná reprezentácia sa o našom národnom tíme vyjadruje v pochvalnom tóne. Pred naším stredajším kvalifikačným súbojom vyzdvihujú najmä víťazstvo nášho mužstva v jesennom súboji vo Walese, kde sme jednoznačne vyhrali 5:1.

Írski fanúšikovia, médiá či samotná reprezentácia sa o našom národnom tíme vyjadruje v pochvalnom tóne. Pred naším stredajším kvalifikačným súbojom vyzdvihujú najmä víťazstvo nášho mužstva v jesennom súboji vo Walese, kde sme jednoznačne vyhrali 5:1. "Slovensko bude náročným súperom. Suverénne zdolalo Wales, my však rozoberieme jeho stretnutia a získame z nich potrebné poznatky," povedal tréner Írskeho tímu Steve Staunton.

Citeľná strata v útoku
Najlepší strelec v histórii írskeho reprezentačného mužstva, útočník Robbie Keane, proti Slovensku nenastúpi, keďže v stretnutí vo Walese dostal žltú kartu v kvalifikácii, čo znamená jednozápasový dištanc. "Som veľmi zronený, toto je trpká súčasť víťazstva nad Walesom," povedal Keane. Jeho absenciu označil za citeľnú aj 69-násobný bývalý reprezentant Írska John Aldridge. "Hráča, akým je Robbie Keane, je veľmi ťažké nahradiť," povedal pre HN Aldridge.
Z írskeho tábora prenikli informácie o zdravotných problémoch strelca jediného gólu stretnutia proti Walesu, Stephena Irelanda. "Natiahol som si sval, ale nemuselo by to byť také zlé, aby som v stredu chýbal. Bol som vystriedaný včas," povedal Ireland.

Médiá sú obozretné
Írske médiá sa vyjadrovali veľmi obozretne o mužstve Slovenska, ich najbližšom súperovi v kvalifikačných bojoch. Spomínajú najmä na jednoznačné víťazstvo Slovákov vo Walese (5:1) z jesene minulého roka.
Írsko bolo spokojné s tromi bodmi za sobotný triumf nad Walesom, avšak hra domáceho tímu neoslnila. "V porovnaní s ostatnými súbojmi o postup na európsky šampionát bol náš výkon iba priemerný," povedal bývalý kouč írskej reprezentácie Brian Kerr. Podľa neho bola najhorším atribútom v írskej hre technika hráčov. "Duel medzi Českom a Nemeckom bol oveľa kvalitnejší, rýchlejší a bojovnejší. Bolo ťažké uveriť tomu, že chceme hrať s týmito mužstvami na rovnakej úrovni," dodal Kerr. Pre legendu írskeho futbalu, Johna Aldridga, je nebezpečná najmä útočná sila Slovákov. "V zápase vo Walese ukázali ofenzívne schopnosti, náš výber ich musí ustrážiť," povedal pre HN John Aldridge.

NAJZNÁMEJŠÍ HRÁČI ÍRSKA:
Meno Post Klub
Shay Given brankár Newcastle United
Steve Finnan obranca Liverpool
Richard Dunne obranca Manchester City
John O´Shea obranca Manchester United
Stephen Ireland záložník Manchester City
Kevin Kilbane záložník Wigan
Damien Duff záložník Newcastle United

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 07:47