StoryEditor

Ladislav Jurkemik: Na Inter si dovolia, na iných nie

03.04.2006, 00:00

Dôležitý zápas v boji o záchranu s kandidátom na zostup Púchovom sa vám po víťazstve (2:1) vydaril. Hralo mužstvo podľa vašich predstáv?
- Spokojný som predovšetkým s víťazstvom, bol to zápas o šesť bodov. V niektorých fázach sme hrali to, čo som chcel, napádať čo najtesnejšie súpera, aby sa nedostal k dobrej rozohrávke. Darilo sa to viac v prvom polčase. Pomohlo nám k tomu aj vylúčenie Brisudu. Spokojný som však nebol s hrou na pravej strane. Vyhrali sme však dôležitý zápas s psychikou mužstva.
V základnej zostave sa neobjavil so štyrmi gólmi najlepší strelec Interu Peter Brezík. Šancu ste mu nedali ani pri troch striedaniach. Prečo?
- Mal som v úmysle poslať Petra na ihrisko až v druhom polčase. Zranil sa však Bončo, Dirnbach dal dôležitý prvý gól, a tak som musel svoje zámery korigovať.
Herný prejav hráčov v jarnej časti sa zlepšil, kde ešte očakávate nárast výkonnosti?
- Chcel by som do mužstva zabudovať zranených hráčov. Najmä Paulíka a Tomčáka, ktorí na jeseň hrávali v základnej zostave.
Pred vaším nástupom do funkcie sa objavili otázky, či môžete byť trénerom Interu, keď ste zobrali pri svojom odchode zo Žiliny odstupné. Kde je pravda?
- Atmosféra okolo môjho pôsobenia na trénerskej lavičke bola zbytočne nafúknutá, neviem, koho to bol úmysel, ale tuším to. Na Inter si dovolia, na iných nie. Ak by to tak malo byť, na Slovensku by nemohlo trénovať viacero trénerov. Napríklad Molnár v Artmedii, ktorý dostal odstupné zo Slovácka. Pravda je taká, že peniaze od Žiliny som dostal, ale nie posledné tri platy.
Váš predchodca Karol Brezík musel odísť aj preto, lebo nesplnil krátkodobý výkonnostný cieľ získať zo štyroch zápasov päť bodov, získal iba štyri. Stanovilo aj vám vedenie, okrem boja o záchranu, nejakú podobnú úlohu?
- Musíme čo najviac bodovať. Samotným víťazstvom s Púchovom ešte nie sme zachránení. Iba sme si trochu vydýchli. Prídu ďalšie zápasy a každý z nich bude pre nás existenčný.
Do realizačného tímu ste si zobrali ako asistentov Stanislava Moravca a Mariána Šuchančoka. Aké dôvody vás k tomu viedli?
- Nechceli sme angažovať nových trénerov a míňať z klubovej pokladnice. Vybral som si teda z vlastnej liahne, pričom Moravec bude naďalej aj trénerom staršieho dorastu Interu a Šuchančok zostane pri tíme do 17 rokov. Šuchančok však nemôže sedieť na trénerskej lavičke, nemá najvyššiu trénerskú kvalifikáciu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 04:23