StoryEditor

Meszároš je vo finále Stanley Cupu

21.05.2007, 00:00
Autor:
SITASITA
Slovensko bude mať opäť svojho zástupcu vo finálových bojoch o Stanleyho pohár. Po Jiřím Bicekovi (New Jersey, 2003) a Martinovi Cibákovi (Tampa Bay, 2004) sa najslávnejšiu hokejovú klubovú trofej pokúsi získať aj obranca Andrej Meszároš s tímom Ottawy. Senátori sa v sobotu stali po prvý raz v histórii víťazmi Východnej konferencie zámorskej profiligy, keď v piatom finálovom stretnutí zdolali Buffalo na jeho ľade 3:2 po predĺžení.

Slovensko bude mať opäť svojho zástupcu vo finálových bojoch o Stanleyho pohár. Po Jiřím Bicekovi (New Jersey, 2003) a Martinovi Cibákovi (Tampa Bay, 2004) sa najslávnejšiu hokejovú klubovú trofej pokúsi získať aj obranca Andrej Meszároš s tímom Ottawy. Senátori sa v sobotu stali po prvý raz v histórii víťazmi Východnej konferencie zámorskej profiligy, keď v piatom finálovom stretnutí zdolali Buffalo na jeho ľade 3:2 po predĺžení. V sérii uspeli pomerom 4:1 na zápasy. Buffalo, najlepší tím po základnej časti súťaže, skončilo pred bránami finále už druhý rok za sebou. Vlani "Šable" vo finále konferencie podľahli neskoršiemu víťazovi Stanley Cupu, Caroline Hurricanes. Hokejisti z hlavného mesta Kanady nastúpia vo finále Stanleyho pohára proti víťazovi série Detroit -- Anaheim, kde je stav 2:2 na zápasy.
O postupe Ottawy rozhodol v nadstavenom čase v 70. minúte tretí člen najúdernejšej formácie Ottawy Švéd Daniel Alfredsson. Medzi radujúcimi sa hráčmi na ľade nechýbal ani Slovák Andrej Meszároš, ktorý na rozhodujúci zásah prihrával. "Čo vám mám o Alfiem povedať? Je naším lídrom celý čas a je úplne zaslúžené, že práve on strelil takýto víťazný gól," povedal o spoluhráčovi center Jason Spezza. Vyradenie Buffala je pre Ottawu o to sladšie, že predchádzajúce tri vzájomné série v play-off vždy prehrali a vlani ich Buffalo vyradilo hneď v druhom kole. Posledný šampión NHL z Kanady bol v roku 1993 Montreal Canadiens.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. jún 2024 12:24