Autor víťazného gólu Reagy OfosuTASR/L. Grinaj
StoryEditor

Trnava zvýšila šancu na titul. V ostro sledovanom derby zdolala Slovan

07.04.2018, 17:34
Autor:
TASRTASR
Trnava sa priblížila k zisku prvého titulu v novodobej histórii najvyššej slovenskej súťaže, predtým naposledy vyhrala federálnu ligu v roku 1973.

V sobotnom šlágri 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul zvíťazili futbalisti Spartaka Trnava nad Slovanom Bratislava 1:0. Najslávnejšie slovenské derby rozhodol Reagy Ofosu gólom v 56. minúte.

Spartak zvýšil náskok na čele tabuľky pred tradičným rivalom na desať bodov, do konca sezóny zostáva šesť kôl. Trnava sa priblížila k zisku prvého titulu v novodobej histórii najvyššej slovenskej súťaže, predtým naposledy vyhrala federálnu ligu v roku 1973.

sumár - 4. kolo nadstavby FL - skupina o titul:
FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0)
Gól: 56. Ofosu. Rozhodovali: Očenáš - Hancko, D. Hrčka, ŽK: Čivič, Godál, Čanturišvili, Egho - De Kamps, Holman, Božikov, ČK: 32. Čavrič (Slovan), 13.123 divákov.
Trnava: Chudý - Kadlec, Hladík (84. Oravec), Godál, Čivič (69. Janso) - Sloboda, Greššák (21. Ofosu) - Jirka, Pekár, Čanturišvili - Egho
Slovan: Šulla - Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič (76. Nono) - De Kamps (68. Vittek) - Čavrič, Holman (82. Hološko), Rabiu, Moha - Šporar

Po stredajšej remíze 1:1 v prvom semifinálovom stretnutí Slovnaft Cupu na bratislavských Pasienkoch na seba obaja tradiční rivali narazili opäť, tentoraz ich čakal boj o dôležité ligové body v "malom Ríme". Rekordná, vyše 13-tisícová divácka návšteva, bola od úvodných minút svedkom taktickej bitky prvých dvoch mužstiev tabuľky.

Prvú pološancu mali v 8. minúte "belasí", Moha si naviedol loptu z krídla pred šestnástku, ale jeho pokus Hladík zblokoval na roh. Spartak v 21. minúte prišiel o kapitána Greššáka, ktorý pre problémy s kolenom prepustil miesto na trávniku neskoršiemu žolíkovi Ofosuovi.

Hostia pôsobili po kombinačnej stránke o čosi živšie, ale chýbala im presná finálna prihrávka a od 32. minúty aj Čavrič, ktorý za oplácanie Čanturišviliho zákroku dostal od rozhodcu Očenáša červenú kartu a príliš skoro oslabil svoj tím.

Slovanisti sa v 37. minúte dožadovali odpískania jedenástky po údajnej ruke Godála, arbiter však správne nechal pokračovať v hre. Trnava si v prvom dejstve napriek početnej výhode nevytvorila ani jednu príležitosť a mužstvá sa do kabín rozišli za bezgólového stavu.
V 50. minúte sa rútil do šance Egho, ale útočníka Spartaka v poslednej chvíli odzbrojil Bajrič. Domácim sa konečne darilo dostať obranu súpera pod tlak a v 56. minúte aj otvoriť skóre. Ofosu šikovne prešiel cez troch hráčov a prízemnou strelou k ľavej žrdi prekonal bezmocného Šullu - 1:0.

V 60. minúte mohol zdvojnásobiť náskok "andelov" Čanturišvili, ktorý si zasekol Rabiua, ale z desiatich metrov vypálil nad bránu. V 66. minúte Šulla podržal svoj tím po strele Pekára, ktorý ľahko prenikol stredom hosťujúcej obrany.

Gólom sa neskončila ani krížna strela Egha a ani ďalšie sľubné brejkové situácie Spartaka vrátane sóla Čanturišviliho na prázdnu bránu v nadstavenom čase. Slovanu nemalo z čoho gólovo zapršať, v útoku pôsobil neškodným dojmom a po prehre na pôde lídra prišiel o reálnu možnosť zamotať boj o titul.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 06:24