TASR - Branislav Račko
StoryEditor

Bystrickí fanúšikovia nezvládajú emócie: pobili sa s organizátormi a bojkotujú rozhodujúci zápas

23.04.2018, 13:49
Autor:
klkl
Podgurážení fanúšikovia Banskej Bystrice sa chceli dostať do šatne k hráčom ich tímu.

Fanúšikovia hokejového klubu HC’05 iClinic Banská Bystrica nezvládli emócie po včerajšom prehratom šiestom finálovom zápase proti hokejistom Dukly Trenčín.

Najprv vtrhli do kabíny ich vlastného tímu, kde vyvolali potýčku a následne sa rozhodli bojkotovať rozhodujúci siedmy zápas.

Hráčom chceli dohovoriť

Ako uviedli predstavitelia Ultras ISKRA, skupiny, ktorej členovia incident na štadióne spôsobili, ich cieľom bolo „hráčom, čo reprezentujú náš klub a naše mesto ozrejmiť, že za ISKRU a za BYSTRICU sa musí hrať na 100 percent.“ Následne dodali, že situáciu „chceli riešiť dohovorom.“

Z akého titulu však chceli fanúšikovia dohovárať po prehratom, emóciami vybičovanom zápase, už neuvádzajú a zožali za to na sociálnej sieti aj poriadnu kritiku.

Bili sa s organizátormi

Z videa, ktoré zverejnil portál Pluska.sk je zrejmé, že alkoholom posilnení fanúšikovia sa po zápase snažili dostať do šatne hráčov Banskej Bystrice. Cestou vulgárne vykrikovali aj po kapitánovi Dukly Trenčín Brankovi Radivojevičovi, ktorý práve dával rozhovor médiám.

​Keď sa fanúšikov pokúsil z priestorov dostať pracovník bezpečnostnej služby, strhla sa bitka. Situáciu sa podarilo upokojiť až privolanej polícii. "Bolo okamžite podané trestné oznámenie, žiaľ, úradoval alkohol," komentoval situáciu pracovník domáceho klubu.

Incident mal za následok zvýšené bezpečnostné opatrenia a zrušili kvôli nemu aj plánovanú tlačovú konferenciu trénerov.

Bojkot finále

Dotknutí fanúšikovia však následne zašli ešte ďalej. "Chceli sme naozaj len ukázať v našej kabíne, že Ultras Iskra chce od každého kto oblieka Bystrický dres, aby si uvedomil, že ten dres je to najsvätejšie čo existuje,“ vysvetľovali svoj postup.

Navyše oznámili, že budú bojkotovať rozhodujúci siedmy finálový zápas, ktorý sa uskutoční zajtra (24. apríla 2018, pozn. red.) v Trenčíne. „Bez ohľadu na to, ako séria dopadne, takto hazardovať s menom klubu a mesta musí mať svoje následky,“ píšu na sociálnej sieti a dodávajú, že posledný zápas sa rozhodli bojkotovať.

Prestali hrať

Vinu za aktuálny vývoj hádžu na hráčov, ktorí podľa nich „prestali hrať“ a „séria sa od stavu 3:0 (Banská Bystrica vyhrala prvé tri finálové zápasy, pozn. red.) začala vyvíjať veľmi čudne.“

„Aby klub nabitý kvalitou presahujúcou každý iný tím v lige takto doslova d*****l finálovú sériu? To nie! My sme ISKRA!!! Za ISKRU sa hrá srdcom!!!! Tak nech si to láskavo uvedomí každý jeden hráč, čo hrá za náš klub!“ dodali rozhorčení fanúšikovia.

Kluby sa k incidentu oficiálne nevyjadrili.

01 - Modified: 2024-04-23 13:39:47 - Feat.: - Title: Začína sa výstavba R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Vodičov čakajú dopravné omedzenia 02 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 03 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 04 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 05 - Modified: 2024-04-21 14:41:21 - Feat.: - Title: Rekonštrukcia slepej ulice v Banskej Bystrici finišuje, ľudia na zavŕšenie prác čakali 30 rokov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 20:33