StoryEditor

Prvé sklamanie trénera Grigu

25.10.2005, 00:00

Slovenský futbalový tréner Sparty Praha Stanislav Griga sa po úspešnom úvode na lavičke rudých dočkal v českej Gambrinus lige prvého trpkého sklamania. Úradujúci ligový majster pod jeho vedením prehral v prestížnom pražskom derby s odvekým rivalom Slaviou Praha 1:4.
"Zápas mi priniesol dve nepríjemné zistenia. V druhej polovičke malo mužstvo fyzické problémy a viditeľne sa odkryli aj problémy s defenzívou," zhodnotil pre český Sport sklamaný Griga. V premiérovom zápase v drese Sparty zdolali jeho zverenci Blšany 5:2 a zdalo sa, že pražskému veľkoklubu zmena trénera za odvolaného Jaroslava Hřebíka psychicky pomohla. Návrat do starých koľají naznačilo stredajšie stretnutie Ligy majstrov proti Arsenalu, v ktorom Sparta síce nehrala zle, napriek tomu podľahla skúsenejšiemu súperovi 0:2. Po strate pohárových ambícií však prišla zdrvujúca lekcia od Slavie, s ktorou Sparta neprehrala od novembra 1999 dlhých šesť rokov. Obe mužstvá sa stretli v českej lige 25-krát, po jedenástich víťazstvách a remízach Sparta zaknihovala iba tretiu prehru. Obhajca titulu pritom tradičný súboj pražských S nezačal zle. Už v 4. min. využil Matušovič skvelú prihrávku od slovenského spoluhráča Karola Kisela a Sparta viedla 1:0, navyše Slavia na konci prvej štvrťhodiny zahodila pokutový kop. Túto psychickú výhodu však Grigovi zverenci nevyužili a už v 31. min. vyrovnal ďalší slovenský legionár Dušan Švento na 1:1. Doslova uragán spustili zošívaní po zmene strán, keď v priebehu ôsmich minút položili Spartu na kolená ďalším tromi gólmi. "V tej chvíli sme prežívali na lavičke očistec. Hráči Slavie boli jednoznačne lepší, naopak, naša obrana bola katastrofálna," uviedol pre český server idnes.cz 43-ročný Griga.
Slovenského kormidelníka čaká na Strahove ťažká úloha. Jeho mužstvo je v českej lige na deviatej priečke a na vedúci Liberec stráca už 10 bodov. V B-skupine Ligy majstrov je s jedným bodom na poslednom štvrtom mieste, keď nebodovalo ani s priemerným švajčiarskym klubom FC Thun. "Čaká nás ťažký program. V stredu hráme domáci pohár v Kladne, potom nás čaká doma Olomouc a hneď nato Liga majstrov v Londýne proti Arsenalu. S kondičkou a fyzickou prípravou toho už veľa nenarobíme, preto sa zameriame aspoň na zlepšenie obrany," uzavrel Griga.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 23:57