StoryEditor

Rastislav Pavlikovský: Švédsky nováčik prekvapením súťaže

02.11.2004, 23:00
Rozhovor so slovenským hokejistom Rastislavom Pavlikovským

V drese švédskeho nováčika Mory IK ste v jedenástich zápasoch zaznamenali dva góly a osem asistencií. Momentálne vás však silný otras mozgu prinútil pricestovať domov...
-- Áno je to tak. Zranenie som utrpel v zápase s Frölundou. Protihráč Ronnie Sundin ma nechtiac zasiahol lakťom do spánkovej oblasti hlavy a na nič si preto z tejto situácie nepamätám. Bol to prvý vážnejší otras mozgu v kariére, hoci predtým som podobné úrazy už zažil, ale bez následkov. Teraz som nemohol trénovať a vykonávať žiadnu záťaž. Tak som si odskočil domov, ale v stredu sa už vraciam naspäť a podrobím sa testom pod dohľadom lekárov. Ak by ma hlava nebolela, tak by som mohol hrať už vo štvrtok.
A keď sa to nezlepší?
-- Tak potom budem musieť nútene odpočívať, čo by ma nepotešilo, lebo by som tak musel vynechať aj reprezentačnú akciu -- Nemecký pohár. Bol som celkom rozbehnutý, mal som desať bodov v kanadskom bodovaní a tešil som sa na zraz. No verím, že dovtedy budem v poriadku.
Vášmu mužstvu sa veľa nádejí pred štartom súťaže nedávalo, no nateraz vyvracia pochybnosti. Čím to je?
-- Má jedného z najlepších trénerov vo Švédsku. Poznám ho, veď ma viedol predtým v HV 71. Núti nás hrať agresívne, so stálym napadaním súperových hráčov. Nestavia na obranu, ale útok, v tom je jeho silná stránka. Naozaj sa nám herne darí a okrem toho tvoríme vynikajúcu partiu. Také angažmán, aké mám teraz, som už dávno nezažil. Nie je zriedkavé, aby sa hráč tešil dokonca aj na tréning, no vo výbornej nálade ide všetko ako po masle.
S kým nastupujete na ľad?
-- V prvej päťke s krajanom Marcelom Hossom, no ďalší spoluhráči sa menia. Máme niekoľko cudzincov aj z NHL a z Česka, no všetci si hokejovo aj ľudsky rozumieme. V šatni je pohoda a tak to má byť. Prílev mnohých hráčov spoza mora úroveň súťaže zvýšil. Ako nováčik zatiaľ vyvraciame všetky prognózy o tom, že by sme mali hrať na chvoste. Piate miesto je toho dôkazom.
V lete ste dlho váhali s uzavretím kontraktu, ako ste sa dostali k More?
-- Zvažoval som ponuky z Ruska, lenže tam sa dalo prestúpiť až po siedmom novembri. Tak som si povedal, že dovtedy budem na Slovensku. Ale potom sa mi ozval tréner z Mory, ktorý si na mňa spomenul. Vraj mu pomôžem, aj keď prídem iba na niekoľko týždňov. Dohodli sme sa na zmluve na šiestich týždňoch a teraz váham, čo ďalej, lebo Rusi sa stále pripomínajú a prišli odtiaľ aj nové ponuky. Preto môj agent bude rokovať so Švédmi o zlepšení podmienok, aby som bol i finančne spokojnejší. Ak druhá strana vyhovie mojim predstavám, radšej by som zostal v Škandinávii. Nebolo by rozumné odísť teraz, keď sa mi darí a mužstvo je rozbehnuté.
Ste teda v novom pôsobisku úplne spokojný?
-- Po každej stránke. Napríklad v klube sa o mňa a Marcela stará jeden človek 24 hodín denne. Čo potrebujeme, to vybaví.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 07:33