Reuters
StoryEditor

Rozradostený Messi po postupe: Vedeli sme, že vyhráme. Nezalúžili sme si vypadnúť

27.06.2018, 12:11
Autor:
pebpebTASRTASR
Podľa hviezdneho útočníka Barcelony, ktorý v treťom zápase na turnaji prvýkrát skóroval, si Argentínčania nezaslúžili vypadnúť už v skupine.

Argentínsky obranca Marcos Rojo rozhodol gólom do siete Nigérie o postupe svojho tímu do osemfinále majstrovstiev sveta 2018. Štyri minúty pred koncom dramatického duelu D-skupiny tak zarmútil zverencov trénera Gernota Rohra, ktorým stačila na postup aj remíza.

Skóre otvoril dovtedy nevýrazný Lionel Messi. "Bolo úžasné postúpiť týmto spôsobom. Vedeli sme, že vyhráme, ale nečakali sme, že to bude také ťažké a že budeme toľko trpieť," povedal Messi novinárom. "Boli sme v ťažkej situácii, ale nezaslúžili sme si vypadnúť už v prvom kole. Všetci cítime obrovskú úľavu," dodal Messi.

"V osemfinále nastúpime proti Francúzsku, ich výkony na majstrovstvách sveta pozorne sledujeme. Majú veľmi dobré mužstvo s výbornými individualitami. Ich hráči sú rýchli a vieme, na čo si musíme dať pozor. Bude to veľmi ťažké," citoval portál fifa.com argentínskeho kapitána.

Tréner "Albicelestes" prežíval celý zápas už tradične veľmi emotívne. "Vyhrali sme preto, lebo naši hráči boli presvedčení o svojej kvalite. Zvíťazili sme nad veľmi dobrým súperom. Boli sme silní, odvážni a bojovali sme až do konca," vyhlásil Sampaoli.

Nigéria strelila svoj jediný gól z penalty, ktorú premenil Victor Moses. Nigérijčania sa dožadovali aj druhej jedenástky, keď sa v šestnástke Argentíny dotkla lopta ruky neskoršieho hrdinu Roja. Hlavný rozhodca Cüneyt Cakir využil pomoc technológie VAR, no penaltu nenariadil. "Bola to jasná jedenástka. Lopta ho trafila do ruky. Rozhodca to videl na videu, ale nezapískal ju," uviedol nigérijský kapitán John Obi Mikel.

Kouč afrického mužstva poďakoval fanúšikom, ktorí prišli povzbudiť Nigériu do Ruska. "Nemali sme ich síce toľko, ako ostatné tímy, ale určite boli najlepší. Ďakujem všetkým. Mali sme tu veľmi mladé a neskúsené mužstvo, ale o štyri roky budeme veľmi silní," povedal Rohr.

01 - Modified: 2024-04-24 10:51:01 - Feat.: - Title: V Argentíne sa konali masové demonštrácie proti úsporným opatreniam vlády 02 - Modified: 2024-04-24 07:16:00 - Feat.: - Title: Argentínska vláda preskúma odškodné vyplatené obetiam diktatúry 03 - Modified: 2024-04-18 18:39:06 - Feat.: - Title: Argentína sa usiluje o štatút globálneho partnera NATO 04 - Modified: 2024-04-12 05:22:00 - Feat.: - Title: Argentínsky súd viní Irán za útoky na izraelské ciele z 90. rokov minulého storočia 05 - Modified: 2024-04-05 07:41:12 - Feat.: - Title: Argentína bojuje s vlnou horúčky dengue a nedostatkom repelentov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 12:44