StoryEditor

V ouvertúre remíza s Poľskom

08.09.2003, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR

V prvom oficiálnom futbalovom stretnutí v novovybudovanom Národnom tréningovom centre v Senci remizovala slovenská dvadsiatka s poľskými rovesníkmi 3:3. Slávnostného výkopu sa zhostil legendárny francúzsky futbalista Michel Platini. O góly domáceho tímu sa hlavou postarali dvakrát Filip Šebo a raz Tomáš Sloboda, v drese hostí sa hetrikom blysol Brožek. Pre zverencov trénera Petra Poláka to bola jedna z posledných zápasových previerok pred blížiacimi sa MS tejto vekovej kategórie, ktoré budú na prelome novembra a decembra v Spojených arabských emirátoch. "Upozorňoval som našich hráčov na rýchlych útočníkov súpera. Nastúpili sme do zápasu so snahou eliminovať ich rýchle protiútoky a v strede poľa sme chceli čo najčastejšie odoberať lopty a vyhrávať súboje. Do 25. minúty sa nám to darilo, ale potom sme sa nevyvarovali individuálnych chýb. Spokojný som s ofenzívou, ale nedostatky sa ukázali najmä v defenzíve. Nedarilo sa stopérskej dvojici, na Konečnom sa odrazila absencia zápasovej praxe," povedal po zápase Polák, ktorého zverenci zohrajú v generálke na MS ešte tri medzištátne zápasy -- v novembri opäť v Senci proti jednému z tímov Španielska, Grécka alebo Srbska a Čiernej Hory a v Ománe dvojzápas proti tamojším olympionikom.
SR "20" -- Poľsko "20" 3:3 (2:2)
Góly: 20. a 31. Šebo, 65. Sloboda -- 27., 30. a 61. Brožek, rozhodoval Stredák, 2 500 divákov
Zostava SR "20": Kozáčik (46. P. Kostoláni) -- M. Kostoláni, Škrteľ, Konečný (62. Brezinský), Čech -- Ivana, Kurty (60. Miklas), Halenár (35. Gajdoš), Bruško (79. Guldán) -- Sloboda (79. Hološko), Šebo (82. Bakoš)
Poľsko "20": Cierzniak -- Fonfara, Wojciechowski, Kucharski, Balul -- Bolinowski, Lukasiewicz, Juszkiewicz, Zdolski (46. Piechocki, 81. Stalmach) -- Brožek (71. Szczoczarz), Zganiacz

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 00:14