StoryEditor

Alonso vyhral na pôde Ferrari

10.09.2007, 00:00
Španiel Fernando Alonso na McLarene sa stal víťazom včerajšej Veľkej ceny Talianska formuly 1. Triumf britskej stajne na domácej pôde talianskeho Ferrari druhým miestom zvýraznil Lewis Hamilton, ktorý si udržal pozíciu lídra svetového šampionátu.

O titul už len dvaja
Štyri preteky pred koncom seriálu sa boj o titul svetového šampióna prakticky už zúžil na dvojicu z McLarenu - nováčika v F1 a obhajcu z posledných dvoch rokov, rozdiel medzi nimi je trojbodový. Tretiu priečku na okruhu v Monze vybojoval Kimi Räikkönen z domáceho Ferrari.
Alonso vyhral v tejto sezóne ako prvý z pretekárov už štyri Veľké ceny. 26-ročný rodák z Ovieda vyhral už 18 Veľkých cien, prvých štrnásť dosiahol ako jazdec Renaultu.

Šéf McLarenu pre aféru neodíde
McLareny dominujú svetovému šampionátu aj napriek jednej z najhorších afér, ktorá dokonca môže ohroziť zotrvanie tohto tímu v seriáli majstrovstiev sveta. Taliansky tím Ferrari totiž obvinil konkurenciu, že použila dokumenty získané špionážou. Šéfdizajnér McLarenu Mike Coughlan ich údajne prevzal od bývalého šéfmechanika talianskej stajne Nigela Stepneyho, ktorý navyše čelí obvineniam zo sabotáže monopostov Ferrari pred Veľkou cenou Monaka. Šéf britskej stajne však odmietol tvrdenia, že by mal opustiť kolotoč formuly 1.
"Myslím si, že existuje veľa ľudí, ktorých by potešil môj odchod. Ak by som si myslel, že je to správna vec, spravil by som to. Možno raz príde čas odísť, avšak nie teraz," povedal 60-ročný Dennis.

"Schumi" sa nevráti
Sedemnásobný majster sveta Michael Schumacher včera pred Veľkou cenou potvrdil, že o návrate do kolotoča pretekov najrýchlejších áut planéty vôbec neuvažuje. Po šestnástich rokoch strávených v seriáli F1 a po 91 víťazstvách Schumacher stále pôsobí v úlohe poradcu tímu Ferrari, no najviac zo všetkého sa teší, že môže tráviť voľný čas so svojou rodinou.
"Som úplne šťastný, užívam si čas strávený s rodinou a neľutujem to," povedal populárny "Schumi".

Poradie jednotlivcov
1. Lewis Hamilton (V. B.) 92 bodov
2. Fernando Alonso (Špa.) 89
3. Kimi Räikkönen (Fín.) 74
4. Felipe Massa (Bra.) 69
5. Nick Heidfeld (Nem.) 52

Pohár konštruktérov
1. McLaren 166 bodov
2. Ferrari 143
3. BMW Sauber 86
4. Renault 38
5. Williams 25

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:58