Ondřej Buchtela/facebook
StoryEditor

Zomrel český hokejový talent Ondřej Buchtela. Podľahol vzácnemu typu rakoviny

24.07.2020, 14:32
Autor:
TASRTASR
Hokejová verejnosť sa po smutnej správe spojila v jeho podpore.

Český hokejista Ondřej Buchtela zomrel vo veku 20 rokov po krátkej a ťažkej chorobe. Talentovaný obranca prehral boj so vzácnou rakovinou srdca. Informovali o tom viaceré české médiá, na sociálnych sieťach to potvrdil aj oficiálny účet českého národného tímu.

Emotívny odkaz napísala na instagram aj jeho priateľka: "Nebojte sa o neho, povstane na večnosti." Buchtela prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami v Česku, zahral si na svetovom šampionáte do 18 rokov. Nedávno mu však odhalili zhubný nádor na srdci s metastázami.

Hokejová verejnosť sa po tejto správe spojila v jeho podpore. Medzi nimi aj slovenskí hráči Juraj Valach, Marek Hovorka a Libor Hudáček. Buchtela na túto pomoc reagoval slovami: "Rád by som si aspoň čiastočne splnil nejaké sny a zážitky, kým nebude neskoro."

Sústrasť vyjadril už aj český hokejový zväz. Portál idnes.cz citoval prezidenta Českého hokeja Tomáša Krála: "Život je občas nesmierne krutý. Vážna choroba, ktoré u Ondreja prepukla, vyvolala obrovskú vlnu hokejovej solidarity a z ohlasov, ktoré sme dostali viem, že všetci na neho budeme spomínať len v najlepšom. V mene českého hokeja chcem vyjadriť úprimnú sústrasť jeho rodine, najbližším a kamarátom."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 12:31