StoryEditor

Váš futbal patrí medzi európsky priemer

17.10.2007, 00:00
Jedna z najväčších brankárskych postáv holandského aj svetového futbalu počas minulého týždňa sledovala gólmanov Trenčína. Piet Schrijvers prišiel na Slovensko na žiadosť majiteľa klubu, ďalšieho Holanďana Tscheu La Linga. "Mal som si pozrieť kvalitu trenčianskych brankárov a poradiť im," tvrdí pre HN Schrijvers.

Jedna z najväčších brankárskych postáv holandského aj svetového futbalu počas minulého týždňa sledovala gólmanov Trenčína. Piet Schrijvers prišiel na Slovensko na žiadosť majiteľa klubu, ďalšieho Holanďana Tscheu La Linga. "Mal som si pozrieť kvalitu trenčianskych brankárov a poradiť im," tvrdí pre HN Schrijvers.

Čo vás priviedlo na Slovensko, kde ste sa týždeň venovali brankárom futbalového klubu v Trenčíne?
Dlhoročné priateľstvo s holandským majiteľom klubu Tscheu La Lingom. Spýtal sa ma, či by som neprišiel na pár dní do Trenčína pozrieť si kvalitu jeho brankárov a poradiť im, ako v tréningu napredovať.

Stihli ste za päť dní v klube všetko, čo ste mali naplánované?
Áno, viedol som niekoľko tréningov brankárov prvého mužstva, ako aj juniorských tímov. Pokúšal som sa gólmanom vysvetliť ako trénujem u nás v Holandsku. Rozdal som im cédečká s množstvom brankárskych cvičení.

Sú podľa vás brankári trenčianskeho prvoligového tímu dostatočne kvalitní?
Snažili sa mi predviesť v čo najlepšom svetle, nebolo to s nimi najhoršie. O všetkých poznatkoch, ktoré som o nich získal, napíšem správu, ktorú odovzdám pánovi Lingovi.

Ktorý z gólmanov spĺňal vaše kritériá?
Nebudem menovať, tieto informácie nie sú dôležité pre médiá, ale pre majiteľa klubu pána Linga. Ukázali však dobré technické vlastnosti, a určite sa s nimi dá pracovať.

Našli ste v klube vhodné podmienky na tréning brankárov?
O nich sa radšej nebudem vyjadrovať.

Čo ste vedeli o našom futbale predtým, ako ste prišiel na Slovensko?
Takmer vôbec nič. Občas vidím v televízii zostrihy vášho reprezentačného tímu v kvalifikačných stretnutiach o postup na majstrovstvá Európy 2008. Dá sa povedať, že vaše mužstvo patrí medzi priemerné európske tímy.

Existuje možnosť, že budete trénovať brankárov v Trenčíne aj dlhodobejšie, myslím tím celú sezónu?
To vám neviem zatiaľ povedať. Čaká ma stretnutie s pánom Lingom, kde sa môžem dočkať takejto ponuky. Záleží na tom, či sa mi bude páčiť, alebo nie. Uvidíme, možno sa čoskoro vrátim a budem oficiálnym trénerom brankárov Trenčína.

V akom klube vlastne pracujete v súčasnosti?
V žiadnom. Čakám, či sa mi neozve nejaký holandský klub s ponukou na post hlavného kouča, nakoľko nie som iba trénerom brankárov. Je však možné, že o týždeň budem naspäť vo vašej krajine.

Trenčínu patrí momentálne predposledné miesto v tabuľke najvyššej súťaže. Nevadí táto situácia vášmu priateľovi a majiteľovi klubu pánovi Lingovi?
Ešte nie je klub pod jeho vedením ani pol roka. Určite bude v blízkej budúcnosti robiť všetko pre dosiahnutie cieľa -- dostať klub medzi špičku vašej ligy v najbližších rokoch. Stav v tabuľke mu zatiaľ nevadí, dôležité je aby mužstvo nezostúpilo do nižšej súťaže.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 19:13