StoryEditor

Ronaldov večer na Old Trafforde

25.04.2003, 00:00

Najprestížnejšia futbalová klubová súťaž, Liga majstrov, bude mať v semifinále iba španielsko-talianske zastúpenie. Obhajca Real Madrid nastrieľal vo štvrťfinálovom dvojstretnutí do siete ambiciózneho Manchesteru United poľahky šesť gólov a po roku mieri opäť najvyššie. V semifinále však bude ako jediný zastupovať španielsky futbal, keď prvý raz v histórii budú mať v najlepšom kvartete zásluhou Juventusu Turín a milánskych AC a Interu talianske kluby.
Stredajšiu futbalovú šou na Old Trafforde režíroval madridský Real, ale k skvelému predstaveniu kvalitou prispeli aj hráči Manchesteru. Trikrát vyrovnali náskok hosťujúceho tímu a v závere zásluhou striedajúceho Beckhama strhli víťazstvo na svoju stranu. V dvojzápase však prehrali celkovým skóre 5:6 a s tohtoročnou edíciou LM, ktorá vyvrcholí o 35 dní práve na Old Trafforde, sa lúčia. Mužom zápasu bol však Brazílčan v tmavomodrom drese Realu Ronaldo. Dvakrát zaúradovala jeho skvelá pravačka a raz dokopával do prázdnej bránky ľavou nohou. "Konečne odovzdáva v prospech tímu to, čo od neho všetci očakávame," pochválil 26-ročného Brazílčana tréner ´pusiniek´ Vicente del Bosque a pokračoval v superlatívoch: "Bol to jeho futbalový večer. Spoluhráči mu pripravili tri šance a on všetky premenil." Obrovskej kritike musel, naopak, čeliť tréner Manchestru sir Alex Ferguson, ktorý nezaradil od začiatku zápasu Davida Beckhama. "Moje rozhodnutie bolo založené na fakte, že Solksjaerova forma je fantastická. Prečo niekto, kto hrá tak ako on, musí sedieť na lavičke? Iba preto, že Beckham je tiež veľká hviezda? Napriek prehre som hrdý, že sa moji zverenci postarali o superzápas," argumentoval po zápase Ferguson.
Hektické stretnutie zažili diváci aj v Miláne, kde domáce AC rozhodlo o postupovom víťazstve 3:2 nad snaživým Ajaxom až v nadstavenom čase. "Futbal je hra veľkých emócií, vzostupov a pádov so slzami smútku alebo veľkou radosťou v závere. Tentoraz sme sa v závere tešili my," vystihol dianie na San Sire tréner rossonerri Carlo Ancelotti.
LIGA MAJSTROV
Výsledky štvrťfinále: Manchester United -- Real Madrid 4:3 (1:1), góly: 43. van Nistelrooy, 53. Helguera (vlastný), 71. a 84. Beckham -- 12., 51. a 59. Ronaldo, prvý zápas 1:3, postupuje Real, AC Miláno -- Ajax Amsterdam 3:2 (1:0), góly: 30. F. Inzaghi, 65. Ševčenko, 90.+ Tomasson -- 63. Litmanen, 78. Pienaar, prvý zápas 0:0, postuouje AC Miláno.
Semifinálové dvojice: Real Madrid -- Juventus Turín (prvý zápas 6. mája, odveta 14. mája), AC Miláno -- Inter Miláno (prvý zápas 7. mája, odveta 13. mája).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 01:03