StoryEditor

Naše duo má na dosah ruský titul

04.11.2007, 23:00

Futbalisti Zenitu Petrohrad a spolu s nimi aj slovenské reprezentačné duo brankár Kamil Čontofalský -- obranca Martin Škrtel sú už blízko k zisku titulu v ruskej najvyššej futbalovej súťaži. Slováci by tak prvýkrát v histórii získali titul v ruskej lige.

Oslavy? Pokaziť ich môžu Slováci
V predposlednom 29. kole najvyššej ruskej súťaže Zenit v sobotu zdolal gólom Aršavina na domácej pôde tím FK Moskva najtesnejším rozdielom 1:0, a keďže aj ich jediný prenasledovateľ Spartak Moskva vyhral (3:0 na Rostovom), Petrohradčania zostali na čele s dvojbodovým náskokom. Na potvrdenie definitívy titulu potrebujú zverenci známeho holandského trénera Dicka Advocaata vyhrať v poslednom kole v nedeľu na pôde Saturnu Moskovská oblasť (v zostave s tromi Slovákmi -- Jánom Ďuricom, Petrom Petrášom a Martinom Jakubkom).
V prípade remízy a víťazstva Spartaka doma nad mestským rivalom Dinamom pripadne konečná radosť Moskovčanom, keďže pri rovnakom počte bodov majú výhodu lepších vzájomných zápasov.

Vyše dvadsaťročné čakanie
Petrohrad môže získať prvý titul od roku 1984, keď sa tešil z doteraz jediného domáceho ligového víťazstva ešte za čias Sovietskeho zväzu.
"Urobili sme dôležitý krok k majstrovskému titulu, ale posledná bitka so Saturnom bude veľmi ťažká. Aj keď sa zdá, že domáci už nebudú mať žiadnu motiváciu, určite nám sťažia cestu za víťazstvom. Všetci budeme musieť vydať zo seba dvesto percent, aby sme uspeli," uviedol pre ruské internetové médiá brankár Zenitu Viačeslav Malafejev. Práve Malafejev dostal v sobotu prednosť pred Slovákom Čontofalským. Obranca Škrtel odohral celý zápas. "Celý tím odviedol dobrú prácu. Súper si prakticky nevytvoril ani jednu šancu. Najdôležitejší boj nás však ešte len čaká," vrátil sa ešte k duelu s FK Moskva tréner Zenitu Petrohrad Advocaat.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 13:41