StoryEditor

Športovci v pohybe

03.07.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

FUTBAL
N
a scéne anglickej futbalovej Premier League sa schyľuje k prestupu Kamerunčana Geremiho z FC Chelsea do Newcastlu United. 28-ročný univerzál s defenzívnymi úlohami už údajne vyslovil súhlas so zmluvou, ktorá by ho na tri roky pripútala k St. James´ Parku. Bývalá hviezda Realu Madrid sa v uplynulej sezóne objavila v drese The Blues v 28 stretnutiach, tréner Jose Mourinho ho však iba sporadicky zaraďoval do základnej zostavy.

HOKEJ
H
viezda NHL Daniel Briere sa dohodol na osemročnej zmluve s Philadelphiou Flyers. Bývalý hráč Buffala Sabres zarobí za toto obdobie 52 miliónov dolárov. V priemere ide o 6,5 milióna za rok, ale v prvej sezóne dostane Briere vo Philadelphii až 10 miliónov dolárov, keďže mu Flyers vyplatia aj 5-miliónový bonus za podpis. "Očakávame po jeho príchode veľké veci," vyjadril sa generálny manažér Flyers Paul Holmgren.

Keď hokejovému útočníkovi Joeovi Thorntonovi vyprší po skončení sezóny 2007/2008 súčasná zmluva, ktorú podpisoval ešte v Bostone, nebude sa musieť sťahovať zo San Jose, keďže dosiahol jej predĺženie o ďalšie tri roky. Počas nich zarobí 21,6 milióna dolárov. V priemere tak dostane od budúceho roka 7,2 milióna dolárov, čo je o 500-tisíc viac ako v nasledujúcej sezóne.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 03:34