StoryEditor

Ronaldinho sa už dohodol s Chelsea

26.09.2007, 00:00

Brazílska futbalová hviezda španielskeho tímu FC Barcelona Ronaldinho sa údajne už dohodla na podmienkach prestupu do anglického veľkoklubu FC Chelsea. Majiteľ "The Blues" ruský miliardár Roman Abramovič ponúkol 27-ročnému rodákovi z Porto Alegre päťročnú zmluvu takmer za 84 miliónov eur, s ktorou Ronaldinho prostredníctvom svojho agenta a brata v jednej osobe Roberta de Assisa už súhlasil.

Rekordný plat
Dvojnásobný najlepší futbalista planéty by tak týždenne zarábal rekordných 320-tisíc eur (viac ako 10 miliónov slovenských korún), čo je o 125-tisíc eur týždenne viac ako doterajší rekordman v tejto oblasti -- stopér mužstva zo Stamford Bridge John Terry.
Jedinou podmienkou dotiahnutia prestupu bývalého hráča Gremio Porto Alegre a francúzskeho Paríž St. Germain je tak v súčasnosti už len dohoda medzi Barcelonou a Chelsea. Podľa dostupných informácií Katalánci momentálne netrvajú na tom, aby im Londýnčania vyplatili odstupné -- 120 miliónov eur. Je teda možné, že sa na Nou Campe uspokoja aj s navrhovanými 100 miliónmi eur. Ronaldinho, o ktorého sa zaujímalo aj AC Miláno, má s Barcou platný kontrakt do roku 2010. V Španielsku Brazílčan týždenne zarábal 190-tisíc eur.

Španieli ho chcú udržať
"Blaugranas" však zatiaľ o odchode brazílskej hviezdy nechcú ani počuť a je jasné, že sa ho nevzdajú bez boja.
Kormidelník Barcy Frank Rijkaard priznal, že Ronaldinho momentálne nie je v najlepšej forme, avšak zároveň dodal, že očakáva zo strany Ronaldinha pozitívnu reakciu na rozsiahlu kritiku. "Som si istý, že už čoskoro bude z neho opäť ten starý dobrý Ronaldinho. Stále je to fenomenálny hráč," vysvetlil Rijkaard. Ronaldinho má však momentálne zdravotné problémy, keď kvôli natiahnutému lýtkovému svalu vynechal víkendový duel v španielskej Primera Division. "Uvidíme, či ho bude môcť tréner využiť už v najbližšom zápase," uvádza sa vo vyhlásení Kataláncov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 22:21